Sevali noževi u centru Beograda, puno posla noćas za lekare

U Beogradu su se protekle noći dogodile četiri saobraćajne nezgode u kojima je povređeno pet osoba, pri čemu nijedna nije bila sa teškom traumom, dok je na uglu ulica Vojislava Ilića i Žičke došlo do ubadanja nožem i tom prilikom su povređena dva muškarca.

Po pozivu u 03:02, Hitna pomoć je 26-godišnjeg muškarca sa ubodnim ranama od noža, kome nije bila potrebna reanimacija, prevezla u Urgentni centar, dok je 42-godišnji muškarac zbrinut na licu mesta i dobio uput, rekla je Tanjugu portparol Hitne pomoći Nada Macura.

Prema njenim rečima, u 19:46 sati je u Ulici Vojislava Ilića kod broja 16 povređena 36-godišnja ženska osoba u svojstvu pešaka, nakon čega je prevezena na Institut za ortopediju „Banjica“.

Još jedan pešak – takođe ženska osoba, stara oko 50 godina, povređena je oko 21:00 sati u Ulici Omladinskih brigada, a potom prevezena u KBC „Zemun“.

Do saobraćajne nezgode došlo je i na Ibarskoj magistrali kod Metroa, u 22:09 sati, a pacijent je odbio lekarski transport i zbrinut na licu mesta.

U 00:42 sati u saobraćajnoj nezgodi u Ulici Dragoslava Srejovića povređeni su 26-godišnji muškarac i 28-godišnja ženska osoba, koji su prevezeni u Urgentni centar.

Hitna pomoć je noćas, navela je Macura, imala ukupno 110 intervencija od kojih 26 na javnom mestu, a od hroničnih bolesnika za pomoć su se najviše javljali srčani bolesnici sa bolom u grudima, astmatičari i hipertoničari.

Juče je, dodala je, zabeleženo 127 intervencija Hitne pomoći od kojih 49 na javnom mestu, uključujući 10 saobraćajnih nezgoda.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.