U trendu

Sin legendarnog srpskog glumca osuđen na 4 godine zatvora: Moj progon se nastavlja

Miljko Živojinović, sin legendarnog glumca Velimira Bate Živojinovića, osuđen je juče u Specijalnom sudu u Beogradu na četiri godine zatvora zbog zloupotrebe položaja odgovornog lica u postupku protiv takozvane stečajne mafije.

Živojinović je istom presudom obavezan da građevinskom preduzeću „Rad“, koje je u stečaju, plati iznos od 12 miliona i 229.000 dinara.

Podsetimo, Srbija je za Živojinovićem, koji godinama živi u Parizu, raspisala poternicu, pa on juče nije prisustvovao izricanju presude.

– Nisam prisustvovao izricanju presude, tako da nisam bio u prilici da čujem njeno obrazloženje. Drago mi je da je sada od 39 optuženih oslobođeno ukupno 35. Iz toga se vidi da je ceo ovaj sudski proces bio montiran i potreban nekom u određenom trenutku. To je mnogo značajnije pitanje za srpsko društvo u celini od moje sudbine – rekao je sin Bate Živojinovića za Kurir. On je podsetio da je Apelacioni sud pre dve godine ukinuo poternicu za njim.

– To je značilo da mogu da dođem na ponovljeno suđenje i da se izjasnim u skladu sa zakonom. Međutim, u međuvremenu su raspisane dve nove poternice za mnom, da se ne bih pojavio u Srbiji. Moj desetogodišnji progon se nastavlja – kaže Miljko Živojinović posle presude na koju ima pravo žalbe Apelacionom sudu.

Istom presudom, osim Živojinovića, sud je optuženog Anđelka Bitevića osudio na kaznu na četiri i po godine zatvora i novčani iznos od 800.000 dinara, dok su Milivoje Mirković i Ljubiša Mitić osuđeni na kazne od po dve godine zatvora, prenose beogradski mediji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.