U trendu

Sindikat osudio napad na žandarma, traži veće kazne za napadače

Reprezentativni Policijski sindikat Srbije osudio je danas napad na pripadnika Žandarmerije Borisa Jevrosimova i njegovu suprugu u Novom Sadu, u kojem je naoružani napadač povredio policajca. 

Kako se navodi u saopštenju, dvojica napadača su uhapšena ali se protiv njih vodi postupak za pokušaj ubistva, za šta je predvidjena blaža kazna nego za delo pokušaj ubistva službenog lica. 

„Kada policajac udari nekog huligana, svi pričaju o prekoračenju policijskih ovlašćenja, a kada su policajci napadnuti, brutalno prebijeni, napadnuta im je porodica, tada to ne zavredjuje toliku pažnju. I u ovom slučaju se ponavlja problem na koji smo toliko puta upozoravali, a to je da se napadi na policajce blaže kvalifikuju nego što je to predvidjeno zakonom“, navodi se u saopštenju koje je potpisao predsednik tog sindikata Veljko Mijailović. 

Policijski sindikat Srbije ponovo je zatražio da se napadi na policajce najstrože kažnjavaju kako bi se kriminalcima poslala poruka da država stoji iza svojih snaga bezbednosti.

Kako navode mediji, Jevrosimov je zadobio prostrelnu ranu šake i nalazi se na Klinici za ortopediju Kliničkog centra Vojvodine, a lekari se bore da mu sačuvaju prst.

Žandarm je, u tuči sa dvojicom napadača, zadobio niz udaraca, a svoj i život svoje supruge uspeo je da spase tako što je uvatio pištolj za cev, u momentu kada je napadač pokušavao da repetira.

Tim potezom Jevrosimov je zaglavio čauru u pištolju. 

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.