Skandal na letu Beograd – London: Evo zbog čega je privedeno četvoro putnika

Četvoro putnika aviona „Er Srbije“ koji je jutros iz Beograda poleteo ka Londonu, za koje se pretpostavlja da su britanski državljani pakistanskog porekla, privedeno je po sletanju na londonski aerodrom Hitrou zbog uznemiravanja putnika.

Članovi posade i putnici, među kojima je bila i novinarka Bete, prvo su osetili dim cigareta.

Tri mlađa muškarca i žena su i posle više upozorenja putnika, nastavili da puše.

Situacija tokom dvočasovnog leta bila je napeta, dolazilo je i do svađe sa putnicima, a privedena putnica je ostale putnike optuživala za rasizam.

Tokom leta četvoro privedenih su non-stop sedali i ustajali, premaštala se sa mesta na mesto, a druga četiri mlađa putnika iz aviona su praktično služila kao obezbeđenje i sprečavali ih da šetaju po avionu.

Jedna stjuardesa otela je paklu cigareta i upaljač jednom od privedenih, oduzela pasoš i izdala pisano upozorenje, a u jednom trenutku zapretila je i da će avion prinudno sleteti.

Kada je avion konačno sleteo u London svi putnici su zamoljeni da ostanu na svojim sedištima i tada je ušla policija, uhapsila četvoro putnika, a od onih putnika u zadnjim radovima koji su im bili najbliži uzeti su iskazi, prenose mediji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.