U trendu

Slučaj Medlin Mekejn: Dadilja „otvorila dušu“ novinarima 10 godina nakon nestanka devojčice

Dadilja koja je pazila na Medlin MekKen je progovorila prvi put od 2007. godine kada je devojčica nestala u resortu u Portugalu.

Žena je tada radila u resortu i povremeno se brinula o Medlin. Kaže da je i danas proganja to što se dogodilo. Roditelji su ostavili Medlin i blizance da spavaju u apartmanu dok su oni sa prijateljima otišli na večeru. Devojčica je tada nestala. Dadilja misli kako „nema šanse“ da su za nestanak Medlin krivi njeni roditelji Kejt i Geri. U to je sigurna zbog njihove reakcije nakon nestanka kćeri.

– Čim sam ih prvi puta srela pomislila sam kako su oni savršena porodica. Nema šanse da su Kejt i Geri zanemarivali svoju decu. Kada je Medlin nestala, Kejt je jako plakala, bila je van sebe. Tešila sam je, ali sam imala utisak kao da me ne primećuje. Njen muž je bio uznemiren, sećam se kako je tražio ispod automobila. Poslodavac nam je rekao da je stanje jako ozbiljno. Morali smo da tražimo po smeću, jer smo se bojali da je malenu možda neko ubio i bacio u smeće – kaže dadilja.

Rekla je i kao je Medlin bila drago dete i bila je omiljena među dadiljama koje su radile u resortu. Dodaje kako je portugalska policija loše sprovela istragu.

– Policija nije na vreme osigurala mesto zločina. Kroz apartman je prošlo puno ljudi pre nego su ga zapečatili – rekla je dadilja.

Dodaje kako je resort bio vrlo nesiguran pa su žene morale da nose zviždaljke za slučaj da ih neko napadne, i savetovali su im da uvek idu s nekim u paru.

– Pričalo se da su neke žene bile silovane. Resort mi nije izgledao kao porodično odmaralište – rekla je dadilja.

– Nadam se da je Medlin živa. Mislim da samo jedna osoba zna šta joj se dogodilo, a to je ona sama – kaže dadilja, a prenosi Miror.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.