U trendu

Sprečen pokušaj migranata da ilegalno predju granicu na prelazu Šid

Na graničnom prelazu Šid sprečen je pokušaj devet migranata da ilegalno udju na teritoriju Evropske unije (EU) sakriveni u kamionskim prikolicama medju robom, saopšteno je danas iz Uprave carine.

Carinici su juče, 30. januara, prve migrante otkrili u tovarnom delu bugarskog kamiona, medju ženskim kožnim torbama, repromaterijalom za izradu cipela i stolarijom pronadjeno šest ilegalnih migranata iz Avganistana.

Kamion je kroz Srbiju prolazio na putu iz Bugarske ka Italiji, a detaljno je pregledan zbog vidljivog oštećenja carinske sajle. Šest maloletnika izmedju 15 i 17 godina u prikolicu s robom su ušli tako što im je neko pomogao da preseku carinsku sajlu, koja je potom zalepljena super-lepkom.

Oko podneva, juče, detaljno su pregledana i dva kamiona crnogorskih registarskih oznaka, koji su natovareni sredstvima za pranje i čišćenje bili na putu ka Nemačkoj. U tovarnom prostoru jednog kamiona pronadjena su dvojica muškaraca iz Avganistana, starosti 22 i 30 godina.

Medju paletama sa deterdžentima i sredstvima za čišćenje u drugom kamionu bio je sakriven 25-godišnji mladić iz Pakistana.

Kako je saopšteno, kao i mnogo puta ranije, ilegalni migranti iskoristili su pauzu koju vozači kamiona prave u blizini graničnih prelaza da se sakriju medju robom i na taj način domognu EU.

Migrante je, po otkrivanju, preuzela policija.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.