U trendu

Stefanović: Razbijena najveća kriminalna grupa u Vojvodini (VIDEO)

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da je policija u više odvojenih akcija uhapsila 11 osoba i razbila „najveću kriminalnu grupu u Vojvodini“.

Stefanović je na konferenciji za novinare u Beogradu rekao da su uhapšeni osumnjičeni za različita krivična dela i da je zaplenjena veća količina oružja.

„U više odvojenih akcija uhapšeno je 11 osoba zbog sumnje da su počinili različita krivična dela, od ubistava, pokušaja ubistava, prodaje narkotika, bekstvo iz zatvora, a zaplenjena je i veća količina oružja i municije“. kazao je on.

Stefanović je rekao da je policija razbila najveću kriminalnu grupu u Vojvodini, koja stoji iza ubistava, pokušaja ubistava i prodaje narkotika.

On je rekao da je policija uhapsila A.K (26) vodju kriminalne grupe u Vojovodini i još pet članova grupe odgovorne za najteža krivična dela D.D, R.K, LJ.M, S.K i N.D.

„Policija je kod njih pronašla 42 kilograma narkotika, pretežno skanka i manju količinu kokaina“, rekao je Stefanović i dodao da je pronadjena i laboratorija za proizvodnju droge.

Stefanović je kazao i da je u dve odvojene akcije policija zaplenila i veću količinu oružja i municije.

On je rekao da su pripadnici MUP-a u Pančevu uhapsili G.V. (65) koji je osumnjičen za kradju dela borbenog oružja.

„U akciji je zaplenjeno 11 pušaka, od čega tri automatske, tri poluautomatske, dva karabina, četiri malokalibarske puške, dve ručne bombe, dva optička nišana, oko 5.000 komada municije raznog kalibra“, naveo je Stefanović.

On je dodao i da je značajna količina oružja pronadjena u Surčinu i Staroj Pazovi i naveo da je reč o povezanoj akciji jer se radi o braći J.G (37) i Ž.G (31).

Kod njih su pronadjeni puškomitraljez, automatska puška, pištolj, dve bombe, 11 detonatora i drugo oružje.

Na pitanje novinara da li pronadjeno oružje ima veze sa nedavnim nestankom oružja iz vojnog magacina Stefanović je odgovorio da nema direktne veze.

„Ovo naoružanje nema direktne veze sa oružjem koje je nestalo iz vojnih magacina. Iz policijskih magacina nismo utvrdili da je bilo šta nestalo“, naveo je on.

Stefanović je kazao i da je policija posle višemesečnog rada rasvetlila i pokušaj ubistva u Novom Sadu pripadnika jednog od najjačih kriminalnih klanova na teritoriji bivše Jugoslavije.

On je rekao da se radi i na pronalaženju saizvršilaca ovog dela i da se osumnjičeni S.V. nalazi u pritvoru u RS zbog sumnje da je u oktobru ubio M.L. na području istočnog Sarajeva.

Ministar policije je rekao i da je u jednom stanu u Beogradu uhapšen I.B. za kojim je bila raspisana poternica zbog bekstva iz zatvora Zabela u julu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.