U trendu

Stravičan zločin: Prebio ženu do smrti pa zaklao njeno dvogodišnje dete

U gradu Varpalota, u zapadnom delu Mađarske, počinjeno je ubistvo koje je potreslo celu državu. Majka je pretučena do smrti, dok je njeno dvogodišnje dete zaklano, prenose mađarski mediji.

Ubistvo mlade majke i deteta policiji je ove nedelje priznao bivši žrtvin partner Zolt B., na kojeg je policija sumnjala od početka istrage.

Majku Eniko i njenog sina Gerga ubio je bivši partner prošle sedmice, koji se očigledno nije mogao pomiriti s tim da se njegova partnerka vratila ocu svog deteta.

Peter Polgar, javni branilac Zolta B., rekao je da je njegov klijent zbunjen i da ga progoni ono što je uradio. Zoltovo priznanje trajalo je satima i bilo je detaljno.

Navodno su se on i Eniko prethodno dogovorili da se nađu, budući da je ubica imao žrtvin laptop koji je popravljao. Proveli su nekoliko sati zajedno razgovarajući. Zolt nije mogao policiji da odgovori zašto je počinio zločin, ali je tvrdio da ubistvo nije počinio zbog ljubomore.

Mađarski mediji prenose izjave prijatelja optuženog ubice, koji ne mogu da poveruju da je Zolt bio spreman na ovakav monstruozan zločin, naročito zbog toga što do sada nije optužen ni za šta nezakonito, niti ima kriminalni dosije. Svi su ga opisali kao mirnog i tihog čoveka za kojeg se nije moglo ni zamisliti da bi počinio užasna ubistva.

– Nisam mogla ni da zamislim da Zolt čak podigne glas. Zajedno smo bili četiri godine i nikada nije digao ruku na mene, nije bio agresivan, bio je tih i voleo je decu i životinje. Nikada nije nikoga povredio. Koliko znam, voleo je i Gerga – prenose reči bivše devojke optuženog ubice mađarski mediji.

Međutim, otac ubijenog dečaka je izjavio kako je siguran da je upravo Zolt ubica.

– Još ne mogu da prihvatim šta se dogodilo. Ko može ubiti dvogodišnje dete koje nije povredilo nikoga? Naša porodica želi da ga pogleda u oči. Čekaćemo ga dok ne izađe. Ne postoji dovoljna kazna za ono što je učinio. Ništa neće vratiti nazad Eniko i mog sina – izjavio je očajni otac.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.