U trendu

Stravična nesreća u Nemačkoj: Četvorica Srba poginula u BMW-u

U utorak oko 9:30 sati došlo je do saobraćajne nesreće, kada je automobil u punoj brzini podleteo pod zadnji deo kamiona u blizini Nojtraublinga u okrugu Regensburg, pri čemu su poginule četiri osobe.

Kako pišu tamošnji mediji, u ovoj nesreći poginuli su Srbi, sva četvorica iz Aleksinca. Kada su izvukli automobil ispod kamiona, on je bio potpuno smrskan. Život su izgubile četiri osobe stare 27, 31, 32 i 44 godine. Autoput u smeru ka Regensburgu bio je blokiran nekoliko sati, piše „Suddeutche Zeitung“.

Očevici, policajci, vatrogasci i spasioci zatekli su užasan prizor – automobil, BMW nemačkih registracija, bio je potpuno smrskan sve do zadnjeg sedišta. Delovi olupine nalazili su se na putu, a među njima je bila i cipela jednog od poginulih.

Prema prvim saznanjima, vozač automobila je verovatno udario u kamion bez kočenja. U vreme nesreće, saobraćaj se sporo kretao. Automobil se bukvalno „ukopao“ ispod kamiona. Putnici u automobilu nisu imali šansu da prežive.

Četrdesetjednogodišnji vozač kamiona je navodno ostao nepovređen. On je bio u stanju šoka i zbrinut je od strane medicinskih radnika. Na mestu nesreće bio je i bolnički sveštenik.

Osim policije i hitne pomoći, na mesto nesreće došla su i dva spasilačka helikoptera, kao i ekipe za održavanje puteva, koje su regulisale saobraćaj. Autoput je za saobraćaj otvoren pet sati nakon nesreće.

Policija i javno tužilaštvo započeli su istragu kako bi razjasnili tok nesreće.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.