U trendu

Stručnjak za saobraćaj: Cetinskom je odavno trebalo oduzeti dozvolu! (video)

Portparoli Tonija Cetinskog večeras su se oglasili povodom tragične pogibije muškarca (62), koga je pevač pregazio u Pustoj ulici u Rovinu. Tim Cetinjskog reagovao je povodom izjave stručnjaka za bezbednost Željka Marušića, koji je večeras poručio da je policija trebala još ranije da oduzme vozačku dozvolu pevaču…

Većina news portala je napisalo: 'Rovinjska Pusta ulica u kojoj se dogodila nesreća je jednosmjerna i vrlo uska tako da je njome gotovo nemoguća brza vožnja' … no nažalost ova snimka dokazuje suprotno !Analiza stručnjaka: https://goo.gl/Sc72fD

Gepostet von Rovinj News am Freitag, 3. November 2017

Podsetimo, Toni Cetinski u petak je autom pregazio muškarca koji (62) je ležao na putu u Pustoj ulici. Čovek je preminuo, a još se ne zna da li je smrt posledica udarca automobila ili je nastupila ranije.

– Utvrđeno je da je smrtno stradala osoba i da je vozilo udarilo u tu osobu koja je na licu mesta preminula. Telo je prebačeno na Odeljenje patologije Pulske bolnice radi obdukcije – izjavili su iz policije posle tragičnog događaja.

U toku dana mediji su emitovali insert iz emisije „Star in the Car“, u kojoj je pevač pokazao kako brzo može proći uskim ulicama Rovinja… Na to je reagovao hrvatski ekspert i ugledni automobilski novinar Željko Marušić, koji je naveo da pomenuti snimak teško kompromituje Cetinskog, ali tu se nije zaustavio…

„Policija propustila da mu ranije oduzme dozvolu“

– Vozač koji pregazi osobu u gradskoj ulici, čak i ako je ležala na trotoaru, ni u kojem slučaju ne može se amnestirati velike odgovornosti. YouTube snimak, u kom Cetinski vozi prebrzo, doslovce luduje rovinjskom Pustom ulicom, koja nema ivičnjaka i tipična je pešačka zona, teško ga kompromituje – smatra Marušić i dodaje: ‘Policija je propustila da pravovremeno registruje kompromitujuću YouTube snimak i kazneno prijavi Cetinskog, te mu oduzme vozačku dozvolu zbog brutalnog ugrožavanja prometne sigurnosti – uverava Marušić.

Uz to, dodaje on, po praksi pravno uređenih zemalja, posebno SAD, treba odmah u sistem prekršajne, poslovne i kaznene odgovornosti da počne da uključuje i ugostitelje koji toče alkohol vidno alkoholisanim osobama.

Na ovu izjavu reagovao je pravni tim Tonija Cetinjskog.

– Obraćamo vam se u ime Tonija Cetinskog, koji je, nažalost, juče oko 14 sati u Pustoj ulici u Rovinju, svojim automobilom naišao na telo pokojnog 62-godišnjeg muškarca koji je u trenutku nailaska vozila ležao na ulici, a čije telo u trenutku skretanja gospodin Cetinski nije mogao da vidi. Nezavisno o stvarnom uzroku smrti pokojnika, koji će se utvrditi obdukcijom i policijskom istragom, ovo je najteži i najtužniji dan u životu Tonija Cetinskog koji je još uvek u šoku, te je, usled boli i neverice, otkazao sve dogovorene koncerte i nastupe – navodi se u saopštenju dostavljenom Kuriru.

– Nažalost, u medijima se odmah pojavio snimak sa Youtuba iz marta 2017. godine, za koju saobraćajni stručnjak Željko Marušić tvrdi da se radilo o „brutalnom ugrožavanju sigurnosti“, što apsolutno nije tačno. Reč se o snimu nastalom za potrebe emisije Star in the Car, koja je zabavnog karaktera i vožnja tokom snimanja je obavljena u kontrolisanim i sigurnosnim uslovima, te kao takva ne može predstavljati nikakav dokaz o eventualnoj nepropisnoj vožnji gospodina Tonija Cetinskog tokom jučerašnjeg dana, niti je sa istom u bilo kakvoj uzročnoj vezi. Službenici policije su se na uviđaju uverili da oštrina krivine i širina ulice ne dopuštaju brzu i neopreznu vožnju, a kako se gospodin Toni Cetinski kretao oprezno, ovaj događaj predstavlja splet nesretnih i tragičnih okolnosti za porodicu pokojnika kao i za celu porodicu Cetinski.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.