U trendu

Sud odbacio sporazum Vidakovića, sledeće nedelje suđenje

Viši sud u Beogradu odbacio je iz procesnih razloga sporazum o priznanju krivičnog dela Glumca Branka Vidakovića i Višeg javnog tužilaštva, o čijem je danas potvrđivanju trebalo da odluči.

Sud je početak suđenja Vidakoviću zakazao za 24. decembar, rekla je za Tanjug portparol suda Tatjana Tešić.

Prema sporazumu, Vidaković je priznao krivično delo – držanje heroina za ličnu upotrebu, ali iz tužilaštva nije zvanično saopšteno za koju kaznu je nagodba zaključena i na koju bi sud trebalo da ga osudi.

S obzirom da sporazumom nisu bili precizirani određeni detalji, sud ga je odbacio.

Glumac se tereti za držanje droge za ličnu upotrebu za šta mu preti novčana kazna ili zatvor do tri godine.

Zajedno sa Vidakovićem optužen je M.I. (40), koji je sa njim bio uhapšen u julu sa 30 grama heroina.

Njima će suđenje zajedno početi 24. decembra.

M.I. je optužen zbog preprodaje droge, odnosno za mnogo teže krivično delo – neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, za koje je zaprećena kazna zatvora od tri do 12 godina.

Vidaković i M.I. bili su uhapšeni 17. jula kada je policija kod njih pronašla 20 grama heroina koji je bio sakriven u medicinskoj zaštitnoj masci M.I, u trenutku kada su, kako su tada preneli mediji, seli u automobil „ford“ i pokušali da pobegnu policijskoj patroli.

Tokom pretresa stana na Vračaru, u kojem živi poznati glumac, inspektori su pronašli dve vagice i još 10 grama narkotika.

U prvoj fazi obojica su bila osumnjičena za dilovanje heroina, ali je istragom utvrđeno da je glumac drogu koristio za lične potrebe.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.