U trendu

Švarm: Vulin ne bira načine da se pohvali hapšenjem kriminalne grupe Belivuka

Urednik nedeljnika „Vreme“ Filip Švarm izjavio je danas da je slučaj hapšenja kriminalne grupe Veljka Belivuka „najkrupniji“ slučaj od kada je Aleksandar Vulin na čelu Ministarstva unutrašnjih poslova, ocenjujući to kao razlog da ministar na televiziji sa nacionalnom frekvencijom objavi delimično cenzurisane fotografije obezglavljenih tela.

Švarm je agenciji Beta kazao da Vulin ne bira načine na koje će da se pohvali onim što je postiglo ministarstvo koje vodi.

Švarm je rekao da je očigledno da su žrtve te kriminalne grupe bile mučene a tom prilikom i slikane, ali da tim fotografijama nije mesto na televiziji.

„Potrebno je makar malo poštovanja prema porodicama tih žrtava“, rekao je on.

Ministar unutrašnjih poslova je u nedelju uveče na televiziji sa nacionalnom frekvencijom objavio delimično cenzurisane fotografije obezglavljenih tela, u sklopu političke tok šou emisije.

Vulin je gostujući u emisiji Hit tvit na televiziji Pink kazao da su u pitanju fotografije koje su nadjene na mobilnim telefonima članovima kriminalne grupe Veljka Belivuka, a da su svi zločini počinjeni u kući u Ritopeku, u okolini Beograda.

Na fotografijama su se videli članovi kriminalne grupe Belivuk i Srdjan Lalić, koje drže osobu sakrivenog identiteta, kako je naveo Vulin, „pred klanje“, obezglavljeni leš proboden sa više noževa iz kog se cedi krv u kantu, otkinuta ljudska stopala.

„Sve (žrtve) su navijači Partizana, klali su ih drugi navijači Partizana, utvrdili smo identitet svih do jednog… (Fotografije) su njihovi trofeji, oni su se time hvalili“, naveo je ministar unutrašnjih poslova.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.