U trendu

Tapušković, advokat Gorana Papića, podneo predlog tužilaštvu da se sasluša Stefanović

Advokat Branislav Tapušković podneo je Višem javnom tužilaštvu predlog da se u sklopu istrage protiv njegovog branjenika, nekadašnjeg zamenika načelnika Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SPBOK) Gorana Papića, kao svedoci ispitaju nekadašnji ministar policije Nebojša Stefanović i načelnik Uprave kriminalističke policije (UKP) MUP-a Dejan Kovačević.

Tapušković je za današnju Politiku rekao da bi ovi svedoci, ukoliko tužilaštvo prihvati njegov predlog, trebalo da se ispitaju na odredjene okolnosti iz Papićeve odbrane, jer se on sumnjiči da je Marku Miljkoviću, saradniku Veljka Belivuka, vratio blindirano vozilo.

Na saslušanju u tužilaštvu Papić je naveo da je po nalogu Stefanovića organizovao da Miljkovića dovedu u SPBOK, kao i da ni o kakvom automobilu nije bilo reči.

„Moj branjenik je sve radio po nalogu Stefanovića, a po položaju iznad njega su bili načelnik UKP -a Dejan Kovačević i Ilija Hobota, načelnik SPBOK-a. U naredbi za sprovodjenje istrage navodi se da je Papić naložio Milenku Munižabi, tadašnjem šefu beogradske policije, da Belivukovom saradniku Marku Miljkoviću vrati blindirani automobil. Papuć sve da je i želeo, nije mogao da izda nalog rukovodiocu beogradske policije“, rekao je Tapušković.

Kako je advokat dodao, Papić „nije imao ingerencije za tako nešto, uz sve to, vozilo koje je vraćeno Miljkoviću nikad nije bilo u posedu SPBOK-a“.

On je rekao da je zanimljivo da je Papić jedini koji je u prostorije SPBOK-a pozvan u svojstvu gradjanina, koji je posle toga osumnjičen za izvršenje krivičnog dela.

„U poslednje vreme se stalno insistira na poligrafu. Moj branjenik, kada je ispitivan u svojstvu gradjanina u policiji, zatražio je da bude poligrafski testiran, ali inspektori u SPBOK-u rekli su da za to nema potrebe“, kazao je Tapušković.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.