U trendu

Tri osobe uhapšene zbog pranja 18 miliona dinara preko beogradske firme Hemik internacional

Tri osobe uhapšene su zbog sumnje da su preko beogradske firme „Hemik internacional“ prale novac i na taj način protivpravno prisvojili gotovo 18 miliona dinara, saopšteno je danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

Uhapšeni su odgovorno lice te kompanije A.D. (24) zbog sumnje da je izvršio krivično delo pranje novca u pomaganju, kao i B.M. (46) iz Ćićevca i N.F. (54) iz Ćuprije, osumnjičene za krivično delo pranje novca.

Policija u saopštenju dodaje i da traga za 48-godišnjim muškarcem, odgovornim licem privrednog društva iz Šimanovaca, koji će biti obuhvaćen krivičnom prijavom zbog sumnje da je i on učestvovao u pranju novca.

Sumnja se da je on tokom 2021, kako bi prikrio ili lažno prikazao nezakonito poreklo imovine, po prethodnom dogovoru sa A.D, sa računa firme u kojoj je bio odgovorno lice na račun preduzeća „Hemik“ uplatio ukupno 17,9 miliona dinara.

A.D. je, kako se sumnja, taj novac dalje uplaćivao na svoje i račune B.M. i N.F, da bi potom sva trojica podizala novac i predavala ga 48-godišnjaku, koji je na taj način protivpravno prisvojio taj iznos.

Osumnjičeni su, uz krivičnu prijavu, privedeni nadležnom tužilaštvu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar