Trostruki ubica iz Novog Sada počinio samoubistvo u ćeliji

Novosađanin Goran Janković (38), otužen za trostruko ubistvo, danas u popodnevnim satima je, prema nezvaničnim informacijama, izvršio samoubistvo.

Kako prenose domaći mediji, Uprava za izvršenje krivičnih sankcija potvrdila je da je pritvoreno lice J.G. počinio samoubistvo, vešanjem u sobi u kojoj je bio smešten.

Goran Janković je 24. maja prošle godine u ranim jutarnjim satima nakon cele noći provedene u kafani došao u porodičnu kuću porodice Pajić i tamo zverski ubio suprugu Mirjanu, tasta Branislava i taštu Nadu, a zatim je pobegao pripretivši maloletnim sinovima da ne smeju nikome da kažu da je bio kod njih.

Trostruki ubica je nakon trodnevne intenzivne potrage uhapšen na jednom brodu pored Ribarskog ostrva, a na saslušanju u policiji je priznao zločin i kratko rekao da mu je pred zoru „nešto kvrcnulo“, pa je otišao kod Mirjane „da na njoj iskali bes“. Mirjana je samo dve nedelje pre nego što će biti ubijena u porodičnoj kući svojih roditelja prijavila supruga Gorana zbog nasilja u porodici. Janković je, takođe, imao je i prijavu zbog nelegalnog držanja oružja.

Trostruko ubistvo se dogodilo u kući i dvorištu u Ulici Petefi Šandora 156 b u Novom Sadu, dok su tu bila Goranova i Mirjanina dva maloletna sina, stariji od deset godina i mlađi koji ide u vrtić. Stariji dečak je pozvao svog ujaka i rekao mu da je njegov tata pobio celu porodicu.

Stigavši ispred kuće porodice Pajić, Mirjanin brat je već u dvorištu video tragove krvi i odmah alarmirao policiju, koja je po dolasku zatekla tri beživotna tela sa ranama na glavi.

Zbog trostrukog ubistva Jankoviću je pretila kazna od 40 godina robije.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.