U trendu

Tuga: Preminula porodilja povređena u nesreći kod Kruševca

Mlada porodilja Jovana Milenković (25), teško povređena u saobraćajnoj nesreći koja se u četvrtak ujutro dogodila na Čokotinom brdu kod Kruševca, preminula je u petak ujutru kruševačkoj bolnici, prenose domaći mediji.

Ceo dan trajala je borba lekara da se spasi život mladoj putnici koja je bila na zadnjem sedištu “fijata”,koji se direktno sudario sa autobusom “Jugoprevoz” Kruševac na putu Kruševac – Kaonik.

Prema nezvaničnim podacima, njena beba, koja je juče nakon nesreće rođena carskim rezom, još je u teškom stanju.

Dečak se nalazi u kragujevačkom Kliničkom centru i nakon reanimacije priključen je na aparate za disanje i njegovo zdravstveno stanje je i dalje nestabilno.

U ovom udesu, na licu mesta, poginuo je Jovanin suprug i bebin otac Stefan Ilić (27).

U automobilu sa dvoje mladih bio je Jovanin otac, Saša i njena sestra Teodora. Njih četvoro je „fijatom“ iz Kaonika išlo ka Kruševcu. Na krivini se našao u autobus koji je direktno udario u njihov fijat punto.

– Nismo imali gde da skrenemo. Gledao sam autobus kako direktno ide na nas – izjavio je Saša Milenković, koji je u “fijatu” bio na mestu suvozača, do nastradalog zeta, Stefana Ilića.

Kako se pretpostavlja, sudar se dogodio kada je autobus proklizao, prešao u suprotnu traku i direktno se zakucao u automobil.

Zbog sumnje da je izvršio krivično delo teška dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja, vozaču autobusa J.B. (37) iz okoline Kruševca određeno je zadržave do 48 sati i u zakonskom roku će, uz krivičnu prijavu, biti priveden tužiocu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.