U trendu

U Crnoj Gori trodnevna žalost nakon tragedije u kojoj je ubijeno 11 osoba sa Cetinja

U Crnoj Gori je od danas trodnevna žalost povodom tragedije na Cetinju u kojoj je stradalo 11 ljudi, među kojima dvoje dece, a šest osoba povređeno.

„Tišna i muk jutros na Cetinju, zastave na javnom ustanovama na pola koplja, a u gradu retki prolaznici“, prenosi reporterka Radio Televizije Crne Gore (RTCG) sa lica mesta deo atmosfere iz crnogorske prestonice koju je juče zadesila jedna od največih tragedija u poslednjih nekoliko decenija.

„Zločin koji je skamenio Crnu Goru“, „Največi masakr u crnogorskoj istoriji“, „Zločin kakav Crna Gora ne pamti“, neki su od naslova današnjih dnevnih novina koje pišu o detaljima zločina.

Prema zvaničnim informacijama, u petak posle podne na Cetinju V.B. (34) iz tog grada ubio je podstanare koji su živeli u njegovoj kući u naselju Medovina – majku i dvoje dece uzrasta osam i 11 godina, zatim je pucao na komšije i ubio sedam, a ranio šest osoba.

Napadač je ubijen, a prema navodima dežurne tužteljke Andrijane Nastić sumnja se da ga je ubio sugrađanin.

Tužiteljka i policija do sada nisu mogli da saopšte više detalja o motivima zločina, niti o tome ko je pucao u napadača.

Mediji, pozivajući se na izjave očevidaca, pišu da je V.B. nakon ubistava u svojoj kući nastavio nasumice da puca iz lovačke puške na komšije, ekipu Hitne pomoći, pripadnike policije i prolaznike.

Pobjeda i Vijesti pišu da se nakon izlaska iz kuće sreo da ujakom koji je pokušao da ga spreči u nameri, ali da je V.B pucao u njega i ubio ga.

„Dalje prolivanje nedužne krvi sprečio je jedan njegov komšija, čija je porodica takođe bila ugrožena“, usmrtivši V.B. kada je ovaj krenuo prema centru grada, navodi Pobjeda.

Lekari Kliničkog centra u Podgorici (KCCG) bore se za život još tri osobe ranjenje u tom napadu i one su nakon operacija smeštene na odeljenje intenzivne nege te bolnice.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar