U trendu

U nesreći u Rumuniji povređeni srpski radnici

U saobraćajnoj nezgodi koja se u ponedeljak dogodila u Rumuniji povređeni su radnici zrenjaninske fabrike Drakslmajer. Njih tridesetak su se nalazili u autobusu koji ih je prevozio u Rumuniju.

Ove informacije su potvrđene i u toj kompaniji, u Zrenjaninu, gde kažu da su svi radnici dobro, a da su tri njihove koleginice zadržane u bolnici u Rumuniji, prenosi B92.

U kompaniji je navedeno da se nesreća dogodila u neposrednoj blizi grada Satu Mare u Rumuniji. Većina radnika je dobrog zdravstvenog stanja i pušteni su iz bolnice. Trenutno su smešteni u hotelima u Satu Mare, dok su tri njihove koleginice zadržane na bolničkom lečenju, radi daljeg pružanja medicinske nege, rečeno je u kompaniji Drakslmajer.

Porodice povređenih su obaveštene o tome šta se dogodilo i predstavnici kompanije kažu da su u kontaktu sa njima.

„Predstavnici kompanije sinoć su posetili kolege u bolnici, u Satu Mare, kako bi im pružili potrebnu podršku“, kažu u kompaniji.

Uzrok udesa još nije poznat, rumunska policija obavila je uviđaj, a u kompaniji tvrde da je njihov vozač poštovao saobraćajne propise, praksu obaveznih pauza i odmora, a tvrde i da je autobus bio tehnički ispravan.

Grupa zaposlenih je bila krenula u pogon kompanije Drakslmajer, u Satu Mare, u Rumuniji, u okviru programa razmene znanja i iskustava, koji je kompanija razvila.

(Tanjug)