U trendu

U Novom Pazaru zatvoreno 17 nelegalnih kockarnica

U zajedničkoj akciji policije, Bezbednosno-informativne agencije (BIA), tužilaštva i Uprave za igre na sreću privremeno je zatvoreno 17 kladionica i kockarnica na teritoriji Novog Pazara, objavio je danas radio Sto plus.

U tim objektima zaplenjeno je 210 televizora, 22 kompjutera, 18 štampača, 10 monitora i 82 aparata, čija je procenjena vrednost veća od pola miliona evra, a privremeno je oduzeto i 3.680 evra i 676.750 dinara.

„Protivzakonit rad kladionica organizovao je M.S, uz pomoć N.B. i S.I. i oni se sumnjiče da su počinili krivično delo neovlašćeno organizovanje igara na sreću. Osumnjičeni S.I. je uhapšen i odredjeno mu je zadržavanje do 48 sati, dok su preostala dvojica u bekstvu i za njima se traga“, rekao je za Sto plus izvor iz istrage.

Kako je saopštilo Ministarstvo finansija, te osobe su nelegalnim organizovanjem igara na sreću samo u prethodnih godinu dana stekle protivpravnu imovinsku korist u iznosu većem od milion evra i oštetili republički budžet za više od 200.000 evra.

Navodi se i da će policija podneti krivične prijave nadležnom tužilaštvu protiv organizatora nelegalnih kladionica i kockarnica.

Akcija kontrole rada tih objekata na teritoriji Novog Pazara počela je juče oko 14 časova i trajala do kasno u noć.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.