U trendu

Učenici se potukli – stradala i razredna

U fizičkom obračunu dva učenika Osnovne škole „Nikola Tesla“ u Rakovici, nastavnica fizičkog vaspitanja i razredni starešina primila je udarac u glavu!

Do incidenta je došlo na času fizičkog vaspitanja. Nastavnica je prišla da razdvoji zavađene đake, kada ju je jedan od njih, slučajno, udario rukom u glavu.

„Nastavnica je prišla da razdvoji đake i, kako se ispostavilo, jedan od njih ju je slučajno rukom udario u glavu. Tuča je odmah prestala, a učenik je počeo da plače kad je shvatio šta je uradio. Protiv oba učenika biće pokrenut disciplinski postupak, pre svega zato što su stupili u međusobni sukob“, kaže za Novosti direktor škole Stanislav Stevuljević.

Direktor je potvrdio za naš list da je pre deset dana zabeležen sličan incident, kada su primenjene dodatne vaspitne mere, ali nije bilo ozbiljnijih incidenata.

Slučaj nije prijavljen policiji, ali kako je u incidentu napadnuta i povređena osoba zaposlena u školi, prijavljen je Školskoj upravi, odnosno Ministarstvu prosvete.

POČETKOM marta, nekoliko učenika 8. razreda OŠ „Nikola Tesla“ u Rakovici, donelo je u školu majice sa slikom Gavrila Principa i nekoliko natpisa, koji, prema oceni direktora škole Stanislava Stevuljevića, nisu prikladni, pa je naložio učenicima da skinu majice, kao i da izbrišu fotografije koje su napravili u školskom dvorištu tako obučeni. On oštro demantuje navode u nekim medijima da je bio grub prema đacima, kao i da su oni ostali samo u jaknama. Takođe, nekoliko dana posle ovog incidenta na fasadi škole pojavili su se grafiti posvećeni Gavrilu Principu koji su ubrzo prekrečeni.

(S.V, novosti.rs)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.