U trendu

Udes u kom je poginuo Šaulić izazvao – Turčin

Saobraćajnu nesreću u Nemačkoj, u kojoj su poginuli pevač narodne muzike Šaban Šaulić i muzičar Mirsad Kerić, izazvao je Turčin Alsin Levent (35), pišu „Večernje novosti“.

Kako navodi list, pozivajući se na neimenovani izvor „koji poseduje zvanične informacije iz policije, vozač automobila, koji je izazvao udes, vodi se kao uhapšen, ali se ne nalazi u zatvoru, već u bolnici zbog povreda koje je zadobio i pod stalnom je prismotrom policije.

Nemačka policija ranije je saopštila da je u okviru istrage utvrđeno da je vozač „mazde 6“, koja je učestvovala u nesreći, građanin Gitersloa i da je u momentu udesa bio u alkoholisanom stanju.

Prema navodima državnog tužilaštva od ponedeljka nad njim je primenjena mera istražnog pritvora zbog sumnje na ubistvo iz nehata.

U Generalnom konzulatu Republike Srbije u Dizeldorfu kažu za beogradski list da nemaju zvanične informacije o tome da se pokreće postupak obdukcije zbog sumnji u uzrok smrti pevača Šabana Šaulića.

Generalni konzul u Dizeldorfu Branislava Perin Jarić rekla je za beogradski list da je konzulatu rečeno da je obdukcija uobičajena procedura i da je državni tužilac uvek u mogućnosti da samostalno odluči da li će da izda nalog za takav postupak.

„Njegovo mišljenje je bilo da treba da se uradi obdukcija i onda su sve ustanove sa policijom dalje usmerene ka tome. Doktori su nas obavestili da su oni u obavezi da predaju telo Pogrebnom institutu, gde će se taj postupak obaviti. Mi još nemamo izveštaj tužioca, dobićemo ga“, objašnjava Perin Jarić.

Ona naglašava da nije uobičajeno da dođe do takvih poseta u obdukcionom postupku, ali da je tužilac izašao u susret, da je ispoštovano sve što je obecao, kao i da je porodica veoma zahvalna zbog takvog odnosa.

Prema nalogu državnog tužioca, posmrtni ostaci su iz bolnice u utorak ujutro prebačeni u Pogrebni institut, gde će u cetvrtak biti obavljena obdukcija.

Perin Jarić dodaje da će obudkciju obaviti tim iz Minstera, kako je naložio tužilac.

„Uobičajeno taj postupak traje oko tri sata, a onda sledi prikupljanje dokumentacije za dalji transport posmrtnih ostataka u Srbiju, koje obavlja Generalni konzulat sa nemačkim institucijama. Kada dobijemo tzv. pasoš za umrlog i ostale potrebne papire, onda se zajedno sa porodicom odlučuje kada ce telo biti dopremljeno u zemlju“, rekla je ona.

„Novosti“ dodaju da će može očekivati da će i taj deo procedure biti gotov u četvrtak, jer je potrebno nekoliko sati da se sakupi dokumentacija.

Telo Šabana Šaulića trebalo bi da posle sutrašnje obdukcije, avionom Vlade Republike Srbije bude prebačeno u Beograd, odakle će ga preuzeti nadležne službe i transportovati u kapelu na Novom groblju. Sahrana „kralja narodne muzike“ najverovatnije će biti u ponedeljak.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (3)