U trendu

Udruženje Ujedinjeni narod Srbije protestuje ispred Skupštine, traže oslobadjanje njihovog …

Udruženje „Ujedinjeni narod Srbije“ protestuje danas ispred Skupštine Srbije zahtevajući da se pusti na slobodu njihov osnivač Srdjan Žunić, kojeg je policija uhapsila jer ga sumnjiči da je pozivao na nasilnu promenu ustavnog uredjenja.

Jedan od osnivača ovog udruženja Aleksandar Backović rekao je, agenciji Beta, da Žunić sinoć „nije uhapšen, već kidnapovan“ i da ga je policija na sred ulice zaustavila i odvela bez ikakvog naloga.

„On je politički činilac, mi smo pokret registrovan u APR-u. Ovo je politički progon“, naveo je Backović.

Backović je rekao da policija Žunića tereti zbog „satirične slike pivskih flaša napunjenih vodom i prekrivenih krpom, koju je osnivač ovog udruženja podelio na društvenim mrežama“.

Kako je policija saopštila, S.Ž. (40) se sumnjiči da je putem Fejsbuka pozivao gradjane da na skup ovog udruženja, zakazan za danas ispred Skupštine Srbije pod nazivom „Generalni štrajk“, „ponesu motorne testere, mehanizaciju i orudje i pokazao flaše sa benzinom za koje se sumnja da su molotovljevi kokteli“.

Kao zahtevi „generalnog štrajka“ bili su navedeni: ostavka Vlade, raspuštanje Skupštine Srbije, ostavka sudija Ustavnog suda, ostavka republičkog javnog tužioca Zagorke Dolovac, raspuštanje Kriznog štaba.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.