U trendu

Ugledni profesor raskomadao bivšu studentkinju (foto)

Profesor istorije u Sankt Peterburgu Oleg Sokolov izvučen je iz ledene reke Mojke u centru Sankt Petersburga, sa torbom u kojoj su se nalazile şenske ruke.

https://twitter.com/En24Newsy/status/1193797246095151105

Ugledni 63-godišnji profesor na Drşavnom univerzitetu u Sankt Peterburgu Oleg Sokolov, stručnjak za Napoleona Bonapartu, kojem je nekadašnji francuski predsednik Ŝak Širak 2003. dodelio orden Legije časti, uhapšen je juče zbog sumnje na ubistvo.

On je izvučen iz ledene reke Mojke u centru Sankt Petersburga, sa torbom u kojoj su se nalazile şenske ruke.

„Priznao je krivicu“, rekao je danas njegov advokat Aleksandar Počuev i dodao da Sokolov ÅŸali zbog onoga Å¡to je uradio.

Sokolov je priznao istraÅŸiteljima da je tokom svađe pucao i ubio svoju ljubavnicu Anastasiju Ješčenko (24), i da joj je potom odsekao glavu, ruke i noge.

On je navodno bio pijan i pao je u reku dok je pokušavao da se otarasi delova tela, u blizini kancelarije istraşitelja.

Planirao je, pišu mediji, da nakon uklanjanja tela izvrši samoubistvo u Petropavlovskoj tvrđavi obučen kao Napoleon Bonaparta.

Sokolov, istoričar koji je predavao i na Sorboni u Parizu, autor je više knjiga o francuskom caru.

Bio je konsultant u nekoliko filmova i učestvovao je u filmskim prikazima Napoleonovih ratova.

Studenti su Sokolova opisali kao talentovanog predavača, ali i ekscentričnog čoveka koji je povremeno vikao na francuskom.

Mediji su naveli da je Sokolov pretukao i pretio da će ubiti joÅ¡ jednu studentkinju 2008. godine, ali da nikada nije optuÅŸen.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.