U trendu

Uhapšen vođa „kavačkog klana“

Jedan od navodnih vođa kavačkog klana” Slobodan Kašćelan (55) uhapšen je u Češkoj, potvrđeno je CdM-u iz Uprave policije Crne Gore.

Za njim je Interpol Podgorica 2017. godine raspisao poternicu zbog više teških krivičnih dela.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, Kašćelan je uhapšen sinoć u Pragu u iznajmljenom stanu.

Policija sumnjiči Kašćelana da je u Prčnju 2010. godine pokušao da ubije I.M. Takođe se sumnjiči da je krajem maja 2010. godine na području opština Kotor, Tivat i Budva organizovao kriminalnu organizaciju.

Osumnjičen je da je formirao kriminalnu organizaciju zbog vršenja krivičnih dela iznuda, zelenaštvo, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, neovlašćena proizvodnja držanje i stavljanje u promet opojnih droga, omogućavanje uživanja opojnih droga, davanje mita, teško delo protiv opšte sigurnosti i pranje novca, ističu u Upravi policije.

Kašćelan je često menjao mesto boravka i koristio lažne identitete, prenosi CdM. Zato je crnogorska policija bila stalno u kontaktu sa kolegama iz Češke, Nemačke, Austrije, Francuske, Hrvatske, Slovenije, Švajcarske, Portugala, Španije i Kosova, da bi zajedničkom saradnjom ovih policija utvrđeno gde se tačno nalazi.

„Uhapsila ga je Specijalna jedinica policije Češke. U toku je dalja komunikacija sa nadležnim organima Češke oko određivanja ekstradicionog pritvora po našoj međunarodnoj potjernici, u cilju izručenja ovog lica Crnoj Gori“, navode u Upravi policije Crne Gore.

Iz policije podsećaju da je uspešnom međunarodnom saradnjom tokom 2018. godine uhapšeno više osoba koje važe za „bezbednosno interesatne“, i to Mario Milošević, Vukan Vujačić, Igor Mašanović na Kosovu, Predrag Knežević u Bugarskoj, Jovan Vukotić u Turskoj.

Podsetimo, Drugi osnovni sud u Beogradu je Jovana Vukotića, koga mediji povezuju sa crnogorskim „škaljarskim klanom“, osudio na 15 meseci zatvora zbog korišćenja falsifikovanog makedonskog pasoša.

(CDM, N1)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.