U trendu

Uhapšena dvojica Srba osumnjičenih za ubistva na Kipru

Kiparski ministar pravde Jonas Nikolau izjavio je danas da su uhapšena dvojica Srba koji se sumnjiče za umešanost u ubistvo četiri osobe prošle godine u gradu Aja Napi i da je započeo proces njihove ekstradicije, preneo je kiparski portal Sajprus-mejl.com.

Kako je rekao, jedan od osumnjičenih lociran je u Rusiji, a drugi u Makedoniji, uhapšeni su i započeo je proces njihove ekstradicije.

„Ne mogu da kažem kada će biti isporučeni, to zavisi od pravnih procedura u ovim zemljama“, rekao je on, ali je dodao da će biti obuhvaćeni istragom za četvorostrukog ubistva i predmet će biti iznet pred sud.

„Tokom istrage o četvorostrukom ubistvu, ustanovljeno je da su dvojica Srba stigla na Kipar i pre datuma ubistva, sa namerom da počine zločin“, rekao je Nikolau.

Prema njegovim rečima, nakon skupljanja neophodnih dokaza izdati su potrebni evropski i međunarodni nalozi za hapšenje.

U junu 2016. godine ubijeni su biznismen za koga se veruje da je povezan sa podzemljem Fanos Kalopsidiotis, policiajac Elijas Hađieftimou, njegova supruga Skevi i jedan od napadača Albanac Jani Vogli.

Četiri osobe umešane u ubistvo su priznale krivicu, dvoje Kiprana je dobilo doživotne robije, a dve devojke su dobile godinu, odnosno pet meseci zatvora za pomaganje.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.