U trendu

Uhapšena još dva navodna saradnika Veljka Belivuka

 Služba za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK) Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) uhapsila je danas još dve osobe za koje se sumnja da pripadaju klanu Veljka Belivuka.

Kako se navodi u saopštenju MUP-a, uhapšeni su S.R. (33) i D.M. (32), članove organizovane kriminalne grupe „Principi“, pod sumnjom da su izvršili krivična dela teško ubistvo nad Nikolom Mitićem i Zdravkom Radojevićem u avgustu i novembru prošle godine.

S.R. se tereti da je, zajedno sa ostalim ranije okrivljenim članovima kriminalne grupe, 10. avgusta prošle godine oteo Nikolu Mitića, kojeg su zatim odveli u naselje Ritopek i tamo ga, kako se sumnja, ubili.

Osumnjičeni D.M. se tereti da je 10. novembra prošle godine ubio Zdravka Radivojevića.

Kako se navodi u saopštenju, sumnja se da su obojica osumnjičenih višestruki izvršioci teških krivičnih dela i istaknuti članovi navedene organizovane kriminalne grupe.

Osumnjičenima je odredjeno zadržavanje i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Posebno odeljenje za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu potvrdilo je u petak 15. oktobra, optužnicu koja je podignuta protiv Veljka Belivuka i još 30 osoba, saopšteno je tada iz Višeg suda.

Belivukova grupa tereti se da je za različita krivična dela medju kojima su teška ubistva, otmice, dilovanje droge i nedozvoljeno nošenje i promet oružja.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.