Uhapšena osoba povezana sa oružjem u Jajincima

U Banjaluci je uhapšena jedna osoba koja bi mogla imati veze sa oružjem pronađenim u blizini porodične kuće Vučića u Jajincima, preneo je sarajevski portal Klix.ba.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova RS-a kazali su da su pripadnici MUP-a RS lišili slobode osobu na području RS-a po poternici MUP-a Srbije, a zbog krivičnog dela nedozvoljene proizvodnje ili prometa oružja ili eksplozivnih materija.

Osoba je uhapšena na području Banja Luke i predata je Sudu Bosne i Hercegovine zbog određivanja ekstradicije.

U šumi u blizini porodične kuće premijera Vučića policija je po prijavi meštana Jajinaca našla oružje u sanducima u kojima se čuva ova vrsta naoružanja. Policija je pronašla zolju, četiri ručne bombe i 100 komada municije kalibra 7,62 milimetara. Nađena je i municija za automatsko naoružanje i snajper, kao i između deset i 15 metaka nepoznatog kalibra.

Zolja, ručni bacač, koja služi za uništavanje oklopnih vozila, tenkova ili blindiranih automobila, nađena je 15 metara pre skretanja prema kući oca Aleksandra Vučića, na mestu gde zbog konfiguracije terena mora da se uspori.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije Nebojša Stefanović izjavio je kako je utvrđeno da bacač dolazi sa jednog dela hrvatskog ratišta, a dve bombe sa ratišta u blizini Sarajeva.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.