U trendu

Uhapšeni napadači na ženu taksistu u Novom Sadu

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Sadu uhapsili su S. K. (19) osumnjičenog za krivična dela razbojništvo i protivpravno lišenje slobode, a protiv njegove maloletne saučesnice podneli su krivičnu prijavu, u redovnom postupku, saopšteno je danas iz Policijske uprave Novi Sad.

U saopštenju se navodi da se oni terete da su, juče ujutru, primenom fizičkog nasilja opljačkali ženu koja ih je vozila taksijem i oduzeli joj novac, tablet i mobilne telefone.

„Sumnja se da je, nakon toga, S. K. naterao taksistkinju da pređe na mesto suvozača i sam seo za volan, te da je, u Podunavskoj ulici, izgubio kontrolu nad automobilom i udario u betonski bedem pored kolovoza“, kaže se u saopštenju i dodaje da je taksistkinja u tom udesu teško povređena, a osumnjičeni su pobegli sa lica mesta. Intenzivnim operativnim radom, kriminalistička policija ih je ubrzo identifikovala i pronašla.

Uhapšenom S. K. je određeno zadržavanje do 48 sati, po odobrenju javnog tužioca, a u zakonskom roku biće doveden na saslušanje sudiji za prethodni postupak, dok je šesnaestogodišnjakinja koja se tereti za ista krivična dela lišena slobode, a sudija za maloletnike ju je, posle saslušanja, pustio da se brani sa slobode.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.