U trendu

Uhapšeni „niški spajdermeni“: Pronađeno zlato u vrednosti od 16,5 miliona dinara

Pripadnici policije uspeli su da pronađu zakopano zlato pored reke u blizini Niša, koje su razbojnici ukrali iz zlatare januara ove godine.

Vrednost pronađenog nakita iznosi 16,5 miliona dinara i u toku je postupak vraćanja vlasniku, odnosno Zlatarni Celje.

Pronađeno je svih 438 komada zlatnog nakita, uključujući 107 prstenova, 80 privezaka, 51 narukvicu, 41 ogrlicu, 24 lančića, 98 pari minđuša, 30 rasparnih minđuša, pet broševa i dve igle za kravatu, prenose beogradski mediji.

Razbojnici su izveli pljačku izveli usred dana 24. janaura 2015. godine, pa su ih prozvali Niškim Pink Panterima. Samo nekoliko dana kasnije uhapšeni su J.V. (24) i I.V.(21)iz Niša i trenutno se nalaze u zatvoru.

Oni su se tokom noći popeli na krov zlatare, gde su čekali jutro i radnicu koja je ušla i deaktivirala alarm. Potom su upali kroz rupu na krovu i uz pretnju pištoljem uzeli sav nakit, a radnicu zaključali u toaletu.

Utvrđeno je da su razbojnici odranije poznati policiji po brojnim krivičnim delima, uključujući i pljačke zlatara, a u Nišu ih znaju kao „spajdermene“ jer su pre četiri godine bežali od policije skačući s krova na krov zgrada.

Posle šest meseci posredstvom svog advokata ponudili su Višem javnom tužilaštvu da priznaju krivicu a tužilac je sklapanje sporazuma uslovio predajom ukradenog nakita.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.