U trendu

Uhapšeni zbog mahinacija sa registracijom vozila

Pripadnici Ministarstva unutraÅ¡njih poslova – Sektora unutraÅ¡nje kontrole, u saradnji sa ViÅ¡im javnim tuÅŸilaÅ¡tvom u Beogradu, uhapsili su tri osobe zbog sumnje da su, mahinacijama sa registracijama vozila, oÅ¡tetili budÅŸet Republike Srbije za 1.713.665,50 dinara.

Zbog postojanja osnova sumnje da je izvrÅ¡io krivično delo zloupotreba sluÅŸbenog poloÅŸaja uhapÅ¡en je policijski sluÅŸbenik Policijske uprave za grad Beograd Đ.B. (50), kao i dvojica građana J.I. (26) i K.L.N.(51), zbog postojanja osnova sumnje da su izvrÅ¡ili krivično delo pomaganja, saopÅ¡tio je MUP.

Sumnja se da su osumnjičeni od marta 2015. do juna 2016. godine, zajedno sa joÅ¡ jednim građaninom Č.P. (29), koji se trenutno nalazi u pritvoru Centralnog zatvora u Beogradu, laÅŸno tvrdeći da poseduju Agenciju za registraciju vozila dovodili u zabludu građane da će im registrovati vozila uz određene povlastice.

Od vlasnika vozila, osumnjičeni su uzimali dokumenta i novac za registraciju, ali novac nisu uplaćivali već su prilikom registracije predavali falsifikovana ovlašćenja i falsifikovane uplatnice sa pečatima banaka.

Sumnja se da su novac koji su dobijali od vlasnika vozila zadrÅŸavali i međusobno delili.

Osumnjičenima je određeno zadrÅŸavnje do 48 sati, nakon čega će uz krivičnu prijavu u zakonskom roku biti privedeni ViÅ¡em javnom tuÅŸilaÅ¡tvu u Beogradu, navedeno je u saopÅ¡tenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.