U trendu

Uhapšeno osam policajaca zbog primanja mita

Policija je uhapsila osam policajaca iz Malog Idjoša, od kojih su petorica osumnjičena za primanje mita, a trojica za zloupotrebu sluşbenog poloşaja, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Srbije.

Kako je navedeno u saopÅ¡tenju, uhapÅ¡eni su Č. P, R. D, M. S, K. D, T. M, H. J, S. I. i Dj. O. i njima je odredjeno zadrÅŸavanje do 48 sati.

Dodaje se da se sumnja da su Č. P, R. D, M. S, K. D. i T. S. početkom ove godine, uglavnom na putu Mali Idjoš-Bačka Topola i u mestima Mali Idjoš, Feketić i Lovćenac, prilikom kontrole saobraćaja, od osoba koje su počinile saobraćajne prekršaje zahtevali i primali novac, kako ne bi evidentirali uočene prekršaje.

Oni su na taj način oštetili budşet Srbije za oko 1.200.000 dinara.

H. J. se tereti da kao neposredni stareÅ¡ina nije preduzeo mere i radnje iz svoje nadleÅŸnosti prema dvojici policajaca osumnjičenih za primanje mita, kao i da je uticao na oÅ¡tećenog da odustane od prijave, čime je izvrÅ¡io krivično delo zloupotreba sluÅŸbenog poloÅŸaja.

Takodje, sumnja se da S. I. i Dj. O. nisu preduzeli zakonom predvidjene mere i radnje u vezi sa saobraćajnom nezgodom koja se dogodila krajem 2015. godine, iako su izaÅ¡li na lice mesta nisu izvrÅ¡ili uvidjaj i nisu obavestili nadleÅŸno tuÅŸilaÅ¡tvo, a dogadjaj nisu evidentirali.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.