Uhapšeno osam policajaca zbog primanja mita

Policija je uhapsila osam policajaca iz Malog Idjoša, od kojih su petorica osumnjičena za primanje mita, a trojica za zloupotrebu službenog položaja, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Srbije.

Kako je navedeno u saopštenju, uhapšeni su Č. P, R. D, M. S, K. D, T. M, H. J, S. I. i Dj. O. i njima je odredjeno zadržavanje do 48 sati.

Dodaje se da se sumnja da su Č. P, R. D, M. S, K. D. i T. S. početkom ove godine, uglavnom na putu Mali Idjoš-Bačka Topola i u mestima Mali Idjoš, Feketić i Lovćenac, prilikom kontrole saobraćaja, od osoba koje su počinile saobraćajne prekršaje zahtevali i primali novac, kako ne bi evidentirali uočene prekršaje.

Oni su na taj način oštetili budžet Srbije za oko 1.200.000 dinara.

H. J. se tereti da kao neposredni starešina nije preduzeo mere i radnje iz svoje nadležnosti prema dvojici policajaca osumnjičenih za primanje mita, kao i da je uticao na oštećenog da odustane od prijave, čime je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Takodje, sumnja se da S. I. i Dj. O. nisu preduzeli zakonom predvidjene mere i radnje u vezi sa saobraćajnom nezgodom koja se dogodila krajem 2015. godine, iako su izašli na lice mesta nisu izvršili uvidjaj i nisu obavestili nadležno tužilaštvo, a dogadjaj nisu evidentirali.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.