U trendu

Uroš Mišić oslobođen optužbi za tuču sa marincima

Uroš Mišić oslobođen je danas optužbi da je učestvovao u tuči sa američkim marincima u beogradskom klubu Plastik 2013. godine, jer nema dokaza da je počino krivično delo.

Sudija je rekla da nema dokaza da je Mišić počinio krivično delo, te da ga sud oslobađa optužbi.

Svedoci su, kazala je, potvrdili da Mišić nije učestvovao i izazvao tuču, kao i da oštećeni nisu saslušani i nedostupni su Sudu.

Pre izricanja presude, tužilaštvo je tražilo da se Mišić osudi na šest meseci zatvorske kazne, kao i da su dokazani navodi optužnog predloga.

Mišićev advokat Borivoje Borović predložio je oslobađajuću presudu, navodeći da je svedočenje Tamare Marić pristrasno, jer se, kako je naveo, duže družila sa marincima, a da su tri svedoka potvrdila da Uroš Mišić nije učestvovao u tom događaju.

Borović je naveo i da odbrani nije bilo omogućeno pravo unaksrnog ispitivanja, kao i da se oštećeni nisu izjasnili o kritičnom događaju.

Uroš Mišić je pre izricanja presude rekao da se pridružuje rečima branioca, kao i da nije kriv i da nije izvršio krivično delo.

Suđenje Mišiću bilo je ponovljeno jer je prethodnu oslobađajuću predsudu ukinuo Apelacioni sud.

Inače, Mišić je poznat po tome što je, kao navijač Crvene zvezde, učestvujući u neredima na jednoj od utakmica tog tima, nabijao baklju policajcu u usta.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.