U trendu

Viši sud: Odbijen zahtev za izuzeće predsednika veća u predmetu 'Jovanjica 2'

Viši sud u Beogradu je danas saopštio da je kao neosnovan odbio zahtev advokata Veljka Delibašića, branica Branislava Radosavljevića, za izuzeće predsednika sudskog veća Specijalnog suda Zorana Ganića u predmetu „Jovanjica 2“.

Tim predmetom je obuhvaćeno više nekadašnjih pripadnika bezbednosnih službi pod optužbom da su štitili proizvodnju marihune na imanju Predraga Koluvije.

U saopštenju je navedeno da je predsednik Višeg suda ocenio da ne postoje okolnosti koje bi izazvale sumnju u nepristrasnost predsednika veća.

„Uvidom u spise je utvrdjeno da je postupajući predsednik veća u dosadašnjem toku postupka u krivičnom predmetu ‘Jovanjica 2’ u svemu postupao u skladu sa Zakonikom o krivičnom postupku, te ni na koji način nije postupao pristrasno u odnosu na okrivljene i njihove branioce“, rečeno je u rešenju o odbijanju zahteva za izuzeće.

U Specijanom sudu je u toku sudjenje Koluviji nazvano „Jovanjica 1“, koje se vodi jer je policija krajem 2019. godine na imanuju kod Stare Pazove, kako je saopštila, zaplenila veliku količinu marihuane.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.