U trendu

Viši sud: Produžen pritvor Darku Šariću

Viši sud u Beogradu je danas produžio pritvor za 30 dana Darku Šariću  i još trojici okrivljenih za više krivičnih dela, saopštio je taj sud.

Odluku o produženju pritvora doneo je sudija za prethodni postupak tog suda, na predlog Tužilaštva za organizovani kriminal, navodi se u saopštenju.

Šariću i U.R je produžen pritvor zbog opasnosti od bekstva, da ne bi sakrili ili uništili dokaze i da ne bi uticali na svedoke, kao i da ne bi ubrzo ponovili krivično delo.

Advokatu D. L. je produžen pritvor da ne bi uticao na svedoke, sakrio, uništio ili izmenio dokaze i da ne bi ubrzo ponovio krivično delo a  D.M.da ne bi ubrzo ponovio krivično delo.

U saopštenju je navedeno da okrivljeni i njihovi branioci mogu da izjave žalbe krivičnom vanpretresnom veću u roku od tri dana od prijema rešenja.

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Srbije je 14. aprila saopštilo da je u međunarodnoj akciji uhapšen Šarić, zbog sumnje da je organizator kriminalne grupe koja je delovala na teritoriji Srbije, Evrope i Južne Amerike.

Mediji  su potom objavili da je medju uhapšenima i advokat Dejan Lazarević, a nadležni da se svi uhapšeni terete za više krivičnih dela.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar