U trendu

VJT: Priznao ubistvo devojčice u Ripnju

U Višem javnom tužilaštvu (VJT) u Beogradu danas je saslušan Stojan I. (37) zbog sumnje da je na svirep i podmukao način ubio 16-godišnju devojku 10. aprila 2023. godine u Ripnju, a potom pokušao da ubije i tri člana njene porodice.

Naredbom o sprovođenju istrage osumnjičenom se na teret stavljaju krivična dela teškog ubistva i teškog ubistva u pokušaju. Osumnjičeni je priznao izvršenje krivičnih dela za koja se tereti, saopštilo je VJT.

Tužilštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak da osumnjičenom odredi pritvor da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovio krivično delo i zbog uznemirenja javnosti.

Sumnja se da je Stojan I. 10. aprila oko 14:30 časova iz porodične kuće maloletne devojčice u Ripnju kolima povezao nju i njenog maloletnog brata do centra naselja kako bi otišli u prodavnicu.

Kada je brat oštećene otišao u prodavnicu, Stojan I. je, kako se sumnja, odvezao devojku u nenaseljeni deo Ripnja, izveo je na kosinu ispod železničke pruge, i u prostoru između rastinja oborio je na zemlju.

Zatim joj je, kako je saopštilo VJT, svukao pantalone, pokidao donji veš i obnažio, pa je počeo da je ubada i to u stomak, levo rame i u vrat sa zadnje strane, usled čega je devojka preminula.

Nakon izvršenja ovog krivičnog dela, navelo je tužilaštvo, osumnjičeni se vratio do njene porodične kuće i tamo nožem naneo više teških i lakih telesnih povreda njenoj majci, babi i ujaku, nakon čega je otišao, uz pretnju da će se vratiti.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.