U trendu

Vlasi: Ranio me je naručeni atentator, istraga će pokazati sve

Kosovski advokat Azem Vlasi izjavio je da ga je jutros iz vatrenog oružja ranio „naručeni atentator“, da ne želi da nagađa o čemu se radi i da će istraga pokazati sve.

„Pre osam ujutru zazvonio je neko na vrata. Ja sam izašao. Neki tip, onako smušen, držao je neke papire. Rekao je da ima neki vlasnički problem. Rekao sam mu da ja to ne radim i da ide u susednu ulicu kod drugog. Da li je iz Nemačke došao ili ga je neko poslao, ne znam. Ušao sam da mu napišem na ceduljici broj i da mu ga dam. Kad sam izašao, navalio je na mene i na vrata, sa pištoljem i prigušivačem, očigledno pripremljen, pucao u rame i pobegao. Po svim karakteristikama, to je naručeni atentator“, rekao je Vlasi za radio Slobodna Evropa.

On je kazao da na osnovu njegovog posla, kao advokat, nema i nije ni imao nekih problema.

„Moja porodica nema nekih problema ili sporova sa bilo kim. Ne znam šta da mislim i neću da nagađam. Istraga će pokazati svoje“, kazao je Vlasi.

Policija Kosova saopštila je ranije danas da je identifikovana osoba koja je pucala jutros oko 8 časova iz vatrenog oružja na Vlasija i da intenzivno traga za napadačem.

Direktor Urgentnog centra Kliničko bolničkog centra Kosova Basri Ljenjani rekao je da je stabilno zdravstveno stanje Vlasija.

Ljenjani je objasnio da je Vlasi pogođen u levo rame, da ima ulazne rane od metka, ne i izlazne, kao i da trenutno nije potrebna operacija.

Predsednik Kosova Hašim Tači i Advokatska komora Kosova (AKK) oštro su osudili napad na Vlasija.

AKK je izrazio zabrinutost zbog učestalih fizičkih napada i pretnji kosovskim advokatima u poslednje vreme, zbog čega su zatražila od nadležnih organa da se što pre rasvetli napad na Vlasija.

Azem Vlasi je i politički analitičar, a bio je istaknuti političar u bivšoj Jugoslaviji.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.