U trendu

VMA: Pacijentkinja D.Đ stabilno van životne opasnosti

BEOGRAD – Tim lekara Vojnomedicinske akademije i Kličničkog centra Srbije izveo je danas operativni zahvat nad pacijentkinjom D.Đ. (28), koji je trajao oko pet sati.

Kako je saopšteno iz VMA prva faza replantacije završena je uredno. Pacijentkinja je, kako se navodi, u stabilnom stanju, svesna i van životne opasnosti.

U saopštenju stoji da treba imati u vidu da je u pitanju veoma kompleksna operacija koja zahteva dug period oporavka, te je nakon ovako teških povreda ekstremiteta nezahvalno predvideti detalje daljeg toka lečenja.

Lekari mole za razumevanje, kao i za pravo pacijenta na zaštitu privatnosti tokom dijagnostičkih ispitivanja i lečenja u celini.

Inače, operaciju je izveo hirurški tim lekara Vojnomedicinske akademije i Kliničkog centra Srbije.

Vođa tima bio je akademik prof. dr Marko Bumbaširević, a pored njega iz Kliničkog centra Srbije učestvovali su i prof. dr Čedomir Vučetić, asistent dr Tomislav Palibrk, dr Aleksandar Petrović i instrumentarka Nedeljka Ivanović.

Iz Vojnomedicinske akademije u operativnom timu bili su hirurg plastičar pukovnik prof. dr Nenad Stepić, vaskularni hirurzi pukovnik prof. dr Aleksandar Tomić i potpukovnik doc. dr Momir Šarac, ortopedski hirurg potpukovnik asistent dr Radoslav Barjaktarović, anesteziolog potpukovnik dr Zoran Vukić i instrumentarka Jelena Perović, stoji u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar