U trendu

VoA: Mladić srpskog porekla medju žrtvama pucnjave u Koloradu

Medju deset žrtava pucnjave u Koloradu je i 23-godišnji Neven Stanišić, potvrdjeno je danas Glasu Amerike iz Srpske pravoslavne crkve u Denveru, koja je obavestila svoje vernike da je mladić iz njihove zajednice nastradao u pucnjavi.

Porodica Stanišić u SAD se doselila tokom rata u Bosni i Hercegovini 1990-ih.

Imena žrtava policija je objavila danas, a pročitana su i na sednici Senata države Kolorado.

Ambasador Srbije u Vašingtonu Marko Djurić izrazio je saučešće porodici Stanišić kao i svim gradjanima SAD.

Napadač naoružan automatskom puškom ubio je u ponedeljak desetoro ljudi u supermarketu King Supers u Bolderu u Koloradu.

Medju ubijenima je i jedan policajac. Prema policijskom dokumentu objavljenom posle hapšenja, radnici prodavnice su istražiteljima rekli da je napadač, 21-godišnji Ahmad Al Alivi Alisa, nekoliko puta pucao u jednog starijeg čoveka ispred supermarketa a zatim ušao u prodavnicu i otvorio vatru.

Očevici kažu da je napadač nosio poluautomatsku pušku AR-15 i da je možda imao neprobojni prsluk. Tokom hapšenja, pogodjen je u nogu.

Vlasti navode da je Alisa živeo u predgradju Denvera, Arvadi. U bolnici je, a tokom dana će biti prebačen u zatvor, pod optužnicom za ubistvo.

Porodica osumnjičenog je rekla istražiteljima da veruju da je patio od neke vrste mentalne bolesti. Rodjaci kažu da je govorio da ga neko prati, što je možda dovelo do nasilja, izjavio je jedan zvaničnik za Asošijeted pres.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar