VOICE: Bivši predsednik opštine Bač osumnjičen da je izazvao saobraćajku i pobegao

Osnovno javno tužilaštvo u Bačkoj Palanci pokrenulo je postupak protiv poslanika Srpske napredne stranke u Skupštini Vojvodine i bivšeg predsednika opštine Bač Borislava Antonića zbog sumnje da je izazvao saobraćajnu nesreću, a zatim pobegao sa lica mesta ostavivši povredjenu osobu.

Iz Osnovnog javnog tužilaštva u Bačkoj Palanci su za novosadski istraživački portal VOICE kazali da je postupak pokrenut na osnovu prijave iz policijske stanice Bač.

Prema dopisu Tužilaštva, saobraćajna nezgoda za koju je Antonić osumnjičen dogodila se 22. oktobra u Selenči i tom prilikom povredjena je meštanka J.Č.

„Povodom navedene krivične prijave formiran je predmet broj KT 423/22, te je dana 25. novembra 2022. godine upućen poziv osumnjičenom radi saslušanja 9. decembra u 8.30 časova“, navedeno je iz Tužilaštva.

Antonić je poslanik SNS-a u pokrajinskom parlamentu, a predsednik Opštine Bač je bio od od 2018. do 2020. godine.

Kako VOICE navodi, reč je o nesreći koja se dogodila 22. oktobra, kada je Antonić, navodno vraćajući se sa proslave, na glavnoj saobraćajnici u naseljenom mestu Selenča udario ženu na električnom biciklu, a zatim pobegao sa lica mesta.

Ni Antonić ni J.Č. nisu odgovorili na pitanja VOICE-a.

Lokalne opozicione partije, grupa gradjana „Moj Bač“ i Demokratska stranka, optuživale su vlasti u Baču da pokušavaju da „zataškaju“ ceo slučaj.

U skladu sa Krivičnim zakonikom, za krivično delo ugrožavanja javnog saobraćaja, za šta Tužilaštvo tereti Antonića, zaprećena je kazna zatvora do tri godine.

Za krivično delo nepružanje pomoći licu povredjenom u saobraćajnoj nezgodi, zaprećena je novčana kazna ili kazna zatvora do tri godine.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.