U trendu

Vozač osuđen na 10 godina zatvora za četiri smrti na Ibarskoj

Nenad Jevtović (40), iz čačanskog sela Mojsinje, osuđen je pred Višim sudom u Čačku na deset godina zatvora zbog teškog dela protiv bezbednosti saobraćaja.

On je 15. juna prošle godine, u 23.05 u Mojsinju, na Ibarskoj magistrali, izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj su poginule četiri, a povređene tri osobe.

U obrazloženju presude je navedeno da je Jevtoviću olakšavajuća okolnost to što ranije nije osuđivan, a otežavajuća je činjenica da je profesionalni vozač i da je vozio pijan.

Jevtović je kobnog dana, vozeći „škodu“ iz Mrčajevaca prema Preljini, sa dva promila alkohola u krvi, započeo preticanje „zastave koral“, krećući se brzinom od 102 kilometra na čas. Većim delom vozila prešao u levu traku, zakačio zadnji deo „korala“, a zatim u svojoj levoj traci udario u vozilo iz suprotnog smera „audi 80“, koje je usled toga skrenulo van puta u kanal i udarilo u metalnu ogradu, zbog čega je poginulo četvoro putnika iz „audija“.

U stravičnoj nesreći poginuli su Milija Paunović (21), njegov rođeni brat Petar (24), obojica iz Bumbarevog Brda, Bojan Lazović (24) i Ivana Joković (33) iz Bresnice.

(Novosti)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.