U trendu

Vukotić u CG osumnjičen za pokušaj dvostrukog ubistva

BEOGRAD – Jovan Vukotić, kojeg mediji nazivaju vođom „škaljarskog klana“ iz Crne Gore, u toj državi je od četvrka i zvanično osumnjičen za dva pokušaja ubistva – Vojina Stupara i Miloša Radonjića 2016. godine u Kotoru.

Vukotić je u pritvoru u Beogradu od septembra prošle godine gde čeka pravosnažnost presude kojom je osuđen na 15 meseci zatvora zbog korišćenja falsifikovanog pasoša.

Krivičnom prijavom podgoričke policije koja je podeta tužilaštvu pored Vukotića obuhvaćeni su i Milić Minja Šaković i Igor Dedović, prenele su podgoričke Vijesti.

Šaković je u četvrtak uhapšen u Crnoj Gori, za Dedovića crnogorska policija kaže da je u bekstvu, a za Vukotića da se trenutno nalazi u pritvoru u Republici Srbiji.

Ova trojica se krivičnom prijavom terete da su kao saizvršioci izvršili teško ubistvo u pokušaju na štetu V.S. i M.R.
Naime, kako se sumnja, oni su na jednom parking prostoru u naselju Rakite u Kotoru, 27. marta presekli svojim vozilom put oštećenima koji su se takode kretali vozilom.

Tom prilikom je, kako sumnja crnogorska policija, Vukotić iz škorpiona kalibra 7,65mm ispalio veći broj hitaca u pravcu M.R, a potom su iz svojih oružja počeli na da pucaju Dedović i Šaković.
Stupar je tom prilikom zadobio teške telesne povrede opasne po život, dok je Radonjić ostao nepovređen, prenele su podgoričke Vijesti.

Crna Gora Vukotića sumnjiči i za utaju poreza zbog čega je prošle godine nakon hapšenja saslušan u Beogradu.

Drugi osnovni sud u Beogradu osudio je 30. novembra Vukotića na 15 meseci zatvora zbog korišćenja falsifikovanog makedonskog pasoša sa njegovom slikom, ali na ime Georgi Andonov.
Sud mu je tada produžio pritvor koji mu se računa od 10. septembra kada je uhapšen u Turskoj sa lažnim pasošem i sutradan deportovan Srbiji.

U toku je drugostepeni postupak pred Višim sudom u beogradu koji odlučuje po žalbama Vukotićevih branilaca i tužilaštva na prvostepenu presudu.

Tužilaštvo za organizovani kriminal je u decembru saopštilo da nije prihvatilo zahtev grčkih pravosudnih organa da od njih preuzme krivično gonjenje Jovice Vukotića zbog sumnje da je trgovao drogom, zbog nedovoljno dostavljenih dokaza protiv Vukotića na osnovu kojih bi bila potrenuta istraga u Srbiji.

Vukotić je na početku suđenja u Beogradu negirao da „vođa škaljarskog klana”, nije poricao da putovao sa lažnim pasošem, ali je tvrdio da ga je koristio u državama van Srbije kako bi izbekao maltretiranje po aerodromima.
Uhapšen 10. septembra u turskom letovalištu Antalija sa falsifikovanim makedonskim pasošem na ime Georgije Andonov i već sutradan je deportovan u Srbiju.

On ima i sprsko i crnogorsko državljanstvo, a zbog lažnih dokumenata je proteran iz Turske, odnosno deportovan u Srbiju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar