U trendu

Žandarmerija, helikopteri i ronioci više od 30 sati tragaju za nestalim novinarom

Novinar Stefan Cvetković iz Bele Crkve, koji je poslednji put viđen u sredu između devet i deset sati uveče, još nije pronađen. Poslednji Cvetkovićev trag je njegov automobil „polo“ koji su meštani pronašli u Beogradskoj ulici sa upaljenim svetlima i širom otvorenim vratima te večeri oko 22.30 sati.

Kako je automobil u istom stanju zatečen i rano ujutru sledećeg dana, meštani Bele Crkve pozvali su policiju.

Informaciju o nestanku novinara prvi je na društvenim mrežama u četvrtak pre podne objavio političar Nenad Čanak. On je napisao da je „pronađen automobil novinara koji je u tom trenutku bio upaljen, vrata su bila otvorena, a njegov sat sa pokidanom narukvicom pronađen je pored vozila“.

Informaciju o pronađenom automobilu potvrdio je ubrzo nakon toga i MUP, obavešteno je nadležno tužilaštvo, a policija je raspisala potragu za Cvetkovićem.

U Belu Crkvu uputio se veliki broj pripadnika žandarmerije, ronioci i psi tragači.

Predsednik Srbije rekao je da su „svi resursi MUP i BIA u Beloj Crkvi“ i da istražuju nestanak novinara.

Helikopteri su juče tokom celog dana nadletali Belu Crkvu u potrazi za Cvetkovićem. Psi tragači su njušili automobil i grad u potrazi za bilo kojim tragom koji bi otkrio šta se dogodilo novinaru i gde je sad. Ulica u kojoj je pronađen Cvetkovićev automobil bila je zatvorena i u njoj je bio jako veliki broj policajaca i uviđajnih ekipa koji su detaljno pregledali svaki milimetar ulice ne bi li pronašli neki trag koji bi vodio ka razrešenju misterioznog nestanka novinara.

U isto vreme, ronioci su pretraživali jezero i kanal Dunav-Tisa-Dunav.

Meštani su ispričali da su Cvetkovića tokom celog dana prekjuče viđali kako po gradu snima poplave koje su pogodile taj grad i okolna naselja nakon velikog nevremena.

Nestali novinar u žižu javnosti dospeo je više puta, jer je tokom godina u više navrata govorio da mu prete smrću zbog tekstova u kojima je pisao o korupciji i zloupotrebama.

Poslednji slučaj na kom je radio bilo je ubistvo Olivera Ivanovića, za koje tvrdi da je bilo plaćeno 40.000 evra.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.