U trendu

Zla kob ubijenog advokata iz Johanesburga: Njegova žena, majka i sestra izvršile samoubistvo

Južnoafrički advokat Pit Mihalik ubijen je juče ujutro u Johanesburgu, a nakon toga isplivali su tragični detalji iz njegovog života. Naime, pre nekoliko godina advokatova supruga je sebi oduzela život, a ranije su to uradile i njegova majka i sestra.

Mihalik je ubijen juče u klasičnoj sačekuši. Napadač je prišao njegovom „mercedesu“, dok je stajao ispred škole u koju je doveo svoju decu, i kroz prozor ispalio hitac.

Metak je advokata pogodio u glavu i on je preminuo na licu mesta. Za to vreme u njegovom automobilu, na zadnjem sedištu, sedela su njegova deca.

Njegov osmogodišnji sin ranjen je u užasnoj likvidaciji, dok je ćerkica ostala nepovređena. Kako javljaju lokalni mediji, advokatovog sina metak je pogodio u vilicu.

Njegova deca sada su ostala siročići. Mihalik ima samo oca, koji će najverovatnije, preuzeti brigu o deci.

U intervjuu koji je pre nekoliko godina dao za lokalne medije, advokat je rekao da je gubitak supruge bio jako bolan za njega.

Njegova supruga, Karin, koja je patila od depresije, obesila se 2015. godine u 48. godini života.

Mihalikova majka, Hanti u 38. godini života, takođe, je izvršila samoubistvo i to tako što je popila otrov za pacove. U 38. godini ubila se i njegova sestra, tako što je skočila sa zgrade.

Ubijeni advokat bio je poznat u Južnoj Africi, zastupao je gotovo sve najveće kriminalce iz ove zemlje i bio duboko umešan u krimi krugove Johanesburga.

Motiv ubistva advokata za sada nije jasan.

A svedoci ubistva su rekli kako su videli muškarca koji je pucao iz srebrnog pištolja, a potom oružje stavio u torbu i potrčao kao sivom „polu“ u kom ga je čekao saučesnik. Brzo su pobegli sa mesta zločina.

Svedoci su opisali da je napad bio brz, ali jeziv.

– Advokatova ćerka je vrištala u pomoć i dozivala lekare – rekao je jedan svedok zločina.

Policija je tokom jučerašnjeg dana uhapsila jednog osumnjičenog za Mihalikovo ubistvo. Lokalna policija je potvrdila da je on u pritvoru i na ispitivanju.

Nešto kasnije privedena je još jedna osoba zbog ovog ubistva.

– Nijedan od uhapšenih još nije optužen, istraga je u toku – rekao je portparol policije.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.