U trendu

Zrenjaninski učenici i nastavnici uputili podršku povodom tragedije u školi 'Vladislav Ribnikar'

Učenici i prosvetni radnici iz zrenjaninskih škola okupili su se danas na glavnom gradskom trgu u tom gradu kako bi odali poštu preminulima i dali podršku učenicima, njihovim roditeljima i nastavnicima beogradske škole „Vladislav Ribnikar“.

Učiteljica Gordana Mićić izjavila je novinarima da u pojedinim školama nastave nije bilo ni juče i da je to bio ljudski, kolegijalni, roditeljski čin jer su, kako je navela, smatrali da treba dati podršku u tragičnom događaju kakav se ne pamti u Srbiji.

„Sindikati su doneli odluku o obustavi rada, koja je zakonska, a na ovom trgu se nalazimo kao ljudi, sa svojim učenicima i roditeljima, jer je to najmanje što možemo da učinimo kako bismo pržili podršku učenicima, nastavnicima i svim porodicama koje su pretrpele gubitak“, kazala je ona.

Kako je navela, u školama je organizovano upisivanje u knjigu žalosti i prikupljane su poruke podrške i prijateljstva vršnjaka jer smatraju da je to ujedno bio i čin učenja o empatiji i o tome šta radimo kada je nekome drugome teško.

Ukazala je da je za nju bila zadivljujuća slika kolone učenika koji su u besprekornoj tišini stajali u školi da se upišu u knjigu žalosti i ubace poruku koja će biti poslata njihovim vršnjacima i nastavnicima.

„Ovo je organizacija kolega iz škola i dece, smatrali smo da zbog zajedničkog i kolektivnog duha u kome mislimo da treba Srbija da ustraje da treba da izađemo na trg i pružimo priliku da i svim drugim ljudima koji to žele pošaljemo poruku mira i stava protiv loših dešavanja i smera u kome bi to moglo da se raspline kao odjek na ono što se dogodilo“, poručila je učiteljica Gordana Mićić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.