U trendu

Aleksić (Narodna stranka): Kriminal u BIA i policiji pod zaštitom vrha vlasti

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić ocenio je danas da je kriminal u Bezbednosno informativnoj agenciji (BIA) i policiji „pod zaštitom vrha vlasti“.

Aleksić je za kanal Slavija info naveo da „vrh režima štiti kriminalizovane delove bezbednosnih službi“, te kao primere naveo šefa beogradskog centra BIA Mirka Škera i načelnika Službe MUP-a za kriminalističko-obaveštajne poslove za Kruševac, Kraljevo i Novi Pazar Nebojšu Nedeljkovića“, prenela je Narodna stranka.

On je za njih rekao „da su povezani sa „Jovanjicom“ i klanom Veljka Belivuka“.

Prema njegovim rečima, oni, „niti su saslušani niti je protiv njih pokrenut bilo kakav postupak“.

„Režim predsednika Srbije Aleksandra Vučića generiše kriminal, formirao je i kontroliše kriminalne klanove i proizvodnju droge“, rekao je Aleksić.

Dodao je da su „mnogima u bezbednosnim službama kriminalci uzor“ i da, kak oje ukazao, “ maštaju da budu kriminalci“

Aleksić je naveo da je „Škerov zadatak bio koordinacija sa pripadnicima bezbednosnih službi umešanih u proizvodnju marihuane na „Jovanjici“, koji su, kako je naveo, “ njenom vlasniku Predragu Koluviji pružali zaštitu i obezbedjivali informacije, proveravali njegove radnike, i bili deo logistike i transporta marihuane“.

On je rekao i da su „registarske tablice Uprave kriminalističke policije stavljane na Koluvijina vozila dok su transportovali drogu da ih niko ne bi zaustavljao“.

„Niko za to još nije odgovarao, a Koluviju ispred Srpske napredne stranke zastupa advokat i poslanik u Skupštini Srbije Vladimir Djukanović“, rekao je on

Dodao je da je „cela država je stala u odbranu kriminalne grupe proizvodjača droge Koluvije“.

Aleksić je rekao da je „Nedeljković dočekivao Belivuka u Kraljevu“, vozio ga službenim automobilom na Kopaonik, vidjao se sa njim…“

„Da li mu je to bio službeni zadatak ili je voleo da se druži sa Veljom Nevoljom“, upitao je Aleksić.

Aleksić je postavio pitanje i „zašto ne uhapse Nebojšu Stefanovića, Dijanu Hrkalović i Slavišu Kokezu“.

„Ako država ima institucije, ima tužilaštvo, policiju, šta oni rade? Da li je Hrkalović organizovala neovlašćeno prisluškivanje Vučića? Zašto je ne uhapse ako je tako kako sami tvrde?“, zapio je on.

Ocenio je i da to da urade „ne smeju, jer može u nekom sudskom postupku da kaže sve što zna da bi sebe zaštitila“, a to, ako je naveo, „što bi mogla da kaže se neće dopasti porodici Vučić“.

Aleksić je dodao da Vučić „ne sme nikoga da pusti niz vodu“, jer znaju mnogo o njemu.

„Svi su okrvavili ruke i sada svako svakoga drži, niko ne sme ništa da kaže i jedino presudjivanje je kroz tabloide, to je ’sigurica’ – Alo, Informer… Piši o Dijani, Kokezi, Stefanoviću… Tabloidi sude i presudjuju, a institucije ćute“, rekao je Aleksić.

Aleksić je istakao da je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin „sramota i dokaz posrnuća Srbije“.

Prema njegovim rečima, da je pameti i da imamo državu, „Vulin ne bi mogao da bude ministar niti bilo šta u državi“.

„Skandal je da je ministar unutrašnjih poslova čovek koji se družio sa najvećim proizvođačem marihuane u Evropi, vlasnikom ’Jovanjice’. To ne može da se dogodi ni u jednoj uredjenoj državi“, rekao je Aleksić.

On je rekao i da je „Vulin služio vojsku dok je bio ministar odbrane“, a da danas, kako je ukazao, “ sam sebi dodeljuje čin pukovnika policije, što dosta govori o njegovom mentalnom sklopu“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.