Čanak: Tomislav Nikolić je veleizdajnik

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak oštro je danas kritikovao predsednika Srbije Tomislava Nikolića zbog njegovih izjava o Crnoj Gori i ocenio da je Nikolić na taj način “teško uvredio” susednu državu.

“Sa gnušanjem odbacujemo uvrede koje je, zbog svog političkog ekstremizma i ogromne neukosti, još jednom demonstrirao odlazeći predsednik Srbije Tomislav Nikolić. Stavom o Crnoj Gori, Nikolić je teško uvredio susednu i prijateljsku državu i još jednom pokazao da bi njegov ponovni izbor bio fatalan i po Srbiju i po mir u regionu”, naveo je Čanak u saopštenju.

Prema njegovim rečima, svojim “lažnim i tendencioznim” tumačenjima istorije Crne Gore, “koji nemaju ništa sa stvarnom i realnom istorijom”, Nikolić je neskriveno pokazao pretenziju i dao povod za dalju destabilizaciju susedne države.

“Nemamo nameru da Nikolića učimo istoriji niti mislimo da bi čovek tako skromnih intelektualnih i obrazovnih potencijala bio u stanju da u poodmaklim godinama nešto smisleno usvoji. Ono što posebno zabrinjava jeste da se Nikolić i ovaj put stavio nasuprot Vladi Srbije i interesa naše države, zastupajući interese režima u Rusiji. U krivičnom pravu za postupke Tomislava Nikolića nema druge definicije osim – veleizdaje”, ocenio je Čanak.

Dodao je da ovakve Nikolićeve izjave predstavljaju poruku da se predstojećim predsedničkim izborima mora pristupiti sa mnogo više odgovornosti nego do sada.

“Politička alternativa odlazećem Nikoliću, koji je izgubio poslednje ostatke kredibiliteta da bi mogao biti ponovo izabran, ne može biti još jedan ruski kvisling – samo mladji i agresivniji. LSV nikada neće podržati one koji su svoj nacionalizam i svoje zaumne planetarne ambicije bili spremni da ostvaruju na račun stvarnih interesa gradjana Srbije”, poručio je Čanak.

Nikolić je u intervjuu Al Džaziri izmedju ostalog rekao da su Crnu Goru “stvorili Srbi” i poručio da će njenu nezavisnost ceniti po tome kakav odnos ima prema svim gradjanima.

(Beta)

Jedan komentar

  • Radoslav Radovic

    Niko nista nezna, pa ni mi koji smo potekli iz Srpske Sparte, pa eto sreca nasa, nadje se ti pismen i skolovan da nam kazes ko smo bili i gdje smo bili, ko smo sada, i gdje smo sada, ko cemo biti i gdje cemo biti i hoce li nas biti.Jos jedna nasa sreca je u tome sto u ovoj sadasnjoj ovakvoj nekakvoj i nikakvoj Srpskoj Sparti vladaju moralne velicine poput tebe i nemaju materijala za neku i nekakvu istoriju.Njenu istoriju opet ce pisati njeni djetici,oni koji znaju ko su gdje su i sta su.

Ostavite komentar