Crnadak: Britanija unosi nove podele

Ministar spoljnih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak izjavio je da britanska rezolucija o Srebrenici do te mere neprihvatljiva za Srbe u Bosni i Hercegovini da je potpuno jasno da bi njeno usvajanje donelo nove i produbilo stare podele.

“Iz reakcija svih srpskih političara vidi se da se taj dokument doživljava kao antisrpski i besmisleno je dalje insistirati na njemu po svaku cenu”, ocenio je Crnadak u intervjuu za beogradske Večernje novosti od subote.

Prema njegovim rečima, bilo je bolje da su Britanci prethodno obavili neophodne razgovore u BiH, jer bi se tako došlo do boljeg teksta.

“Ovako pristrasne i osuđujuće rezolucije zapravo uvek donose nestabilnost, jer čine da se neko oseti ugroženim, refleksno reaguje braneći se, to prouzrokuje sledeću reakciju i tako unedogled. Mislim da bi bilo bolje da smo bez politizacije svim nedužnim žrtvama odali počast, a nakon toga nastavili reforme, popravljanje socijalno- ekonomskog stanja u Republici Srpskoj i Federaciji BiH”, kazao je Crnadak.

Upitan da li je Bosni i Hercegovini od pomirenja bitniji bivši komandant Armije BiH u Srebrenici Naser Orić, on je rekao da pomirenje u regionu, okretanje snažnijoj ekonomskoj i trgovinskoj saradnji, zajednička borba protiv nezaposlenosti i težnja boljem životu svih ljudi treba da budu u centru pažnje.

“Nijedan pojedinac i nijedan dnevno-politički cilj ne sme biti iznad toga”, poručio je ministar inostranih poslova BiH.

(Beta)

Jedan komentar

  • Ma pusti ime

    Ako je neko stvarno mudar, a uz to želi mir u ovom svetu, opnda će on shvatiti da je jedini način za postizanje cilja ako se taj isti svet ostavi na miru. Kakvih zločina i u kojoj meri ih je bilo u prethodnim ratovima – lično ne znam, ali je sigurno da svako treći sa strane koji nastoji da se meša na bilo koji način i po bilo kojoj osnovi to ne čini zato što stvarno želi mir. Takav ima skrivene namere i one ne mogu biti dobre ni za jednu stranu. Naprosto, nijedna strana u Bosni i Hercegovini ne bi trebalo da prihvati rezoluciju od strane onih koji nikada nisu i nikada neće, pa makar to i želeli, doneti mir. Ne tražite samilost od onih koji i danas sve i svakoga špijuniraju i sve i svakoga podrivaju. Takav nikome ne može biti dobar prijatelj.

Ostavite komentar