Dačić predvodi delegaciju Srbije na Medjunarodnom ekonomskom forumu u Rusiji

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić učestvovaće sutra i prekosutra na 21. Medjunarodnom ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu, u Rusiji, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Na formu na kojem Srbija ima status zemlje-gosta, uz Dačića, koji je i vršilac dužnosti predsednika Vlade Srbije i koji predvodi delegaciju, učestvovaće i ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić, ministar privrede Goran Knežević i ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine Branislav Nedimović.

Dačić će se na Forumu sastati sa generalnim sekretarom OUN Antoniom Guterešom, potpredsednikom ruske Vlade i ministrom spoljnih poslova, Dmitrijem Rogozinom i Sergejem Lavrovom, s madjarskim ministrom spoljnih poslova Peterom Sijartom i s predsednikom Vlade Mongolije Džargaltulginom Erdenebatom, navodi se u saopštenju.

Kako navodi Ministarstvo, nastup delegacije na Forumu usmeren je na predstavljanje privrednih potencijala Srbije i ima za cilj „postizanje konkretnih poslovnih aranžmana i promociju povoljnog poslovnog okruženja na kojem Srbija intenzivno radi“.

„Učešće delegacije Srbije na Forumu ovakvog renomea nesumnjivo će dati dodatni podsticaj razvoju različitih vidova saradnje kako sa ruskim, tako i sa drugim inostranim partnerima“, dodaje se u saopštenju Ministarstva.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike