U trendu

DJB zahteva sednicu skupštinskog Odbora zbog dešavanja u Makedoniji

Pokret Dosta je bilo zatraşio je danas hitno sazivanje sednice Odbora za kontrolu sluşbi bezbednosti zbog odluke o povlačenju srpskih diplomata iz Skoplja.

U saopÅ¡tenju DJB se navodi da bi na sednici trebalo da se povede rasprava o „bezbednosnim rizicima kojim je izloÅŸena Srbija usled postupaka Makedonije koji su naveli Vladu Srbije da povuče sve zaposlene u Ambasadi Srbije u Skoplju u Beograd“.

„Kako je povlačenje celokupnog diplomatskog osoblja veoma neuobičajen diplomatski čin, koji se preduzima u izuzetnim situacijama i kada za to postoje ozbiljni razlozi, a kako je SkupÅ¡tina, kao vrhovno zakonodavno telo u Srbiji koje vrÅ¡i nadzor nad izvrÅ¡nom vlašću, ostala uskraćena za bilo kakvo obrazloÅŸenje ovakvog postupanja izvrÅ¡ne vlasti, neophodno je da se Å¡to pre pred nadleÅŸnim skupÅ¡tinskim odborom razmotre ozbiljni bezbedonosni rizici kojima je Srbija izloÅŸena“, ocenjeno je iz DJB.

Taj pokret predlaÅŸe da se na sednicu Odbora pozovu ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i direktor Bezbednosno-informativne agencije Bratislav GaÅ¡ić i da se od njih zahteva da podnesu izveÅ¡taj u kome će biti detaljno objaÅ¡njeni nastala situacija, bezbednosni rizici i postupanje vlasti.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.