Generalni Direktor HEMOFARMA

BEOGRAD – Hemofarm će u cilju podrške projektu „Niste sami“, usmeren na prevazilaženje predrasuda prema mladima sa problemima mentalnog zdravlja i invaliditetom, učiniti više nego što se očekuje jer je obaveza te farmaceutske kompanije da pomaže ljudima, reklao je generalni direktor Hemofarma Ronald Zeliger.

Predstavljajući projekat u Skupštini Srbije, on je rekao da je impresioniran načinom „kako se ljudi u Srbiji drže zajedno, kako se svi brzo okupe, organiziju i ujednine kada je nekome potrebna pomoć“.

„To vidim i u našoj kompaniji u Vršcu“, rekao je Zeliger i dodao da je to jedan do razloga zašto je Hemofarm kao društveno odgovorna kompanija uvek tu kada su pomoć i podrška potrebni.
Zeliger je dodao da ta impresija zajedništvom i potrebom da se pomogne, koja postoji u Srbiji, nije samo njegova već i brojnih predstavnika međunarodnih kompanija kada dođu da rade na srpskom tržištu.
Na konferenciji posvećenoj porojektu „Niste sami“ govorila je i predsednica parlamenta Maja Gojković koja je ocenila da je za izgradnju tolerantnijeg društva neophodno da se razvija svest da oni koji se razlikuju nisu manje vredni.
Ministarka Slavica Đukić Dejanović je tom prilikom upozorila da je stigmatizacija – ružno obeležavanje onog ko ima problem duše – naša realnost.

“Nije sramota biti slab i tražiti oslonac, niti je sramota tražiti stručnu pomoć i podršku, jer su problemi mentalnog zdravlja sastavni deo ljudskog života”, navela je Đukić Dejanović.
Ministar za rad Zoran Đorđević dodao je da je dužnost i obaveza i države i Ministarstva za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja da sa velikom pažnjom i odgovornošću pristupa rešavanju problema posebno osetljivih grupa koje se zbog svog stanja osećaju usamnjeno, izopšteno i ranjivo.
Projekat “Niste sami” sprovodi se pod pokroviteljstvom predsednice Narodne Skupštine, Unicefa-a i Ministarstva za rad, zapošljavanje, a podrazumevaće održavanje šest tribina u šest gradova.

Planirano je da akcija bude nastavjena i 2019. godine.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike